Чесънът е един от онези зеленчуци, от които можем да

...
Чесънът е един от онези зеленчуци, от които можем да
Коментари Харесай

Защо много хора започнаха да втриват чесън в скалпа си?

Чесънът е един от тези зеленчуци, от които можем да извлечем редица изгоди за здравето си. Той може да ни помогне в битката против грип и простуда, само че това не е всичко, на което е кадърен зеленчукът.

Чесънът е богат на антиоксиданти, които действително защищават кожата от нездравословното влияние на свободните радикали. Дали обаче сте чували, че това ароматно растение има способността да сгъсти и удължи косата?
Как с чесън можем да сгъстим и удължим косата си?
Това може да се случи по няколко разнообразни метода. Някои хора избират да употребяват зеленчука, без да го смесват с други съставки. За задачата те почистват скилидки чесън и втриват непосредствено в скалпа. Има и различен метод. Чесънът се пресова, а сокът му се прецежда през марля. С памучен тампон се втрива от него в скалпа. Резултатите в действителност са изненадващо положителни.

Можете също да си приготвите маска от чесън и зехтин.
Необходими артикули:
• 1 глава чесън;

• 2-3 супени лъжици зехтин.
Начин на подготвяне:
Чесънът се бели и се пресова. Към него се прибавя и зехтин. Разбърква се, тъй че да се получи еднородна примес. Изсипва се върху марля и краищата й стартират да се усукват, получавайки се нещо като сноп. С този сноп втривате в скалпа, като се стремите да притискате леко, с цел да може да се отделя чеснов сок.

След няколко минути покрийте косата си със стреч фолио и стойте по този начин в продължение на два – три часа. След това е нужно доста усърдно да измиете косата си с шампоан.

Ако имате някакви разранявания по скалпа, никога не използвайте тази маска, тъй като чесновата примес е допустимо да укрепи дискомфорта.

Правете тази маска един път в месеца и доста скоро ще забележите по какъв начин косата ви стартира да се сгъстява!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР