Чесънът е богат на антимикробни свойства и има мощни антиоксиданти,

...
Чесънът е богат на антимикробни свойства и има мощни антиоксиданти,
Коментари Харесай

Чесън в мляко – еликсир на здравето

Чесънът е богат на антимикробни свойства и има мощни антиоксиданти, които могат да оказват помощ в битката със свободните радикали. Когато чесънът се смеси с топло мляко, се получава чудесно средство за лекуване на редица болести.

В композиция с мляко, получаваме балсам на здравето. Лекува астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, бодърствуване, артрит, кашлица и доста други болести.

Съставките, които ще са нужни за приготвянето на еликсира, са елементарни и елементарно налични:

вода – 250 мл

чесън - 10 скилидки (почистени и нарязани)

прясно мляко – 500 мл

захар – 2-3 ч.л.

Налейте млякото и водата в тенджера, прибавете нарязаните скилидки чесън и загрейте сместа. Периодично разбърквайте и оставете да заври. Варите, до момента в който половината количество течност се изпари. Прецедете сместа и прибавете захарта. Това лекарство консумирайте горещо. В идващите редове вижте изгодите за здравето от чесъна в мляко:

Бори се с пневмония

Можете дейно да се борите с пневмонията, като консумирате тази рецепта три пъти дневно.

Ефективен против астма

Яжте три скилидки чесън всеки ден преди лягане, с цел да облекчите признаците. Можете да намалите признаците на астмата, като си приготвяте тази рецепта всеки ден.

Предпазва от сърдечно-съдови болести

Като пиете тази напитка, можете да намалите равнището на неприятния холестерол и затова да подобрите кръвообращението. Препоръчително е да употребявате нискомаслено или обезмаслено мляко.

 изгоди от чесъна в мляко

Лекува артрит

Болките, породени от инфектиране на ставите, могат да бъдат облекчени с ежедневна приложимост на еликсира с чесън и мляко.

Лекува жълтеница

Чесънът е богат на сяра, която оказва помощ на черния дроб при детоксикацията на тялото. Мазнините в черния дроб могат да бъдат понижени, в случай че консумирате чесън, заради дейните съединения селен и алицин, присъстващи в него, които оказват помощ на тялото да създава повече жлъчка. Ще се излекувате от жълтеница, като приемате тази рецепта постоянно в продължение на пет дни.

Ефективен против бодърствуване

Чесънът е богат на дейни съединения като селен и алицин, които оказват помощ в битката с безсънието.

Страхотен за битка с туберкулозата

Чесънът е богат на сяра, за която е известно, че е ефикасна в битката с туберкулозата (ТБ). За битка с туберкулозата можете да си приготвите и друга рецепта: смесете 1 л вода и към 240 мл цедено мляко с 1 г ситно нарязан чесън. След това сварете тези съставки, като разбърквате, оставете да врят, до момента в който в тенджерата остане не по-малко от 1/3 от първичното количество. След това можете да употребявате това три пъти дневно.

Бори се с кашлица

Добавете куркума към тези съставки. Куркуминовото съединяване на куркумата, както и биологично дейните субстанции в чесъна, ще ви оказват помощ да се отървете от упоритата кашлица.

Намалява неприятния холестерол

Тази рецепта ще ви помогне да намалите равнищата на неприятния холестерол. Всичко, което би трябвало да извършите, е да приемате лекарството постоянно в продължение на 7 дни.

Помага при неплодородие и потентност

Можете да се преборите с безплодието, като консумирате няколко сварени скилидки чесън. Можете също по този начин да решите казуса с импотентността, като консумирате тази рецепта всекидневно.

Помага при болки в ишиас

Ако изпитвате болежка от ишиас, тази рецепта е чудесна за облекчение на дискомфорта. Просто консумирайте чесъна в мляко всеки ден и ще бъдете изумени от резултатите.

Страхотен за храносмилателната система

Ако имате синдром на раздразнените вътрешности, неприятно храносмилане, отичане на корема и запек, тази рецепта ще помогне на храносмилателната ви система да действа вярно. Това ще възвърне естествената ви чревна флора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР