Червеното цвекло е една от онези храни, които е редно

...
Червеното цвекло е една от онези храни, които е редно
Коментари Харесай

ВИНАГИ варете червеното цвекло по този начин, ако искате да запазите витамините в него

Червеното цвекло е една от тези храни, които е редно да сервира на организма си колкото се може по-често. То е доста богато на потребни съставки и сигурно неналичието му в менюто ни не е най-хубавият избор, който сме правили.
Как да запазим витамините в аленото цвекло
Ако желаете да се възползвате оптимално от всичките потребни свойства на аленото цвекло, значимо е да го консумирате в недопечен тип. Това се отнася както за него, по този начин и за всички останали плодове и зеленчуци, предлагани на пазара.

Има обаче хора, чиито стомашна лигавица е по-чувствителна. Това значи, че не могат да употребяват сурово алено цвекло, тъй като може да им аргументи стомашен дискомфорт.

Тогава налага се да го похапвате сварено или приготвено на пара. Термичната обработка никога не трябва да продължава прекомерно дълго. Ако чакате цвеклото да омекне изцяло, можете да сте сигурни, че витамините и минералите съвсем ще изчезнат от него и то ще престане да е онази потребна храна, за каквато го одобряваме всички.
Ето за какво ви предлагаме да действате по следния метод:  Вижте какъв брой доста неща лекува аленото цвекло! Вижте какъв брой доста неща лекува аленото цвекло!
От антични времена цвеклото се употребява като извънредно потребна храна на масата ни.  Започнах да хапвам цвекло всеки ден и резултати...

Вземете главата цвекло, която възнамерявате да подложите на термична обработка.

Измийте с вода, почистете от външната обвивка и нарежете на кубчета. Много внимавайте, тъй като сокът от цвекло има способността да боядисва облеклата ни и по-късно мъчно можем да го премахнем от тъканите.

Пригответе си съд с вода и го поставете на котлона. Изчакайте да заври и по-късно в него поставете приготвените кубчета цвекло. Дръжте ги във водата за към 15-20 минути и по-късно премахнете от огъня.

Когато отцедите врялата вода, поставете цвеклото в нов съд със студена вода. По този метод то ще е доста нежно и прелестно за похапване, без да е нужно да го варите дълготрайно. Освен това ще съумеете да запазите по-голямата част от потребните субстанции в него!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР