Червеното отдавна се смята за цвят, на който мъжете реагират

...
Червеното отдавна се смята за цвят, на който мъжете реагират
Коментари Харесай

Научно доказано: Мъжете предпочитат жените в червено

Червеното от дълго време се счита за цвят, на който мъжете реагират с толкоз ясно и бързо „ завъртане “ на главата, когато притежателката на алено облекло минава около тях.

 

Днес учените могат да обяснят повода, заради която мъжете в действителност избират дамите, които носят алено.

 

Както се оказа, те считат нежния пол в алено за по-достъпни полово. Повечето мъже имат вяра, че такива дами елементарно влизат в фамилиарност още на първата среща.

 

Психолози интервюирали 120 младежи на възраст от 18 до 21 години. Повечето от тях декларирали, че когато дамите избират червени облекла, те са доста по-склонни към интимни завършения и са по-склонни към такива завършения от тези, които избират облекла с неутрални цветове. Също по този начин е потвърдено, че типа на облеклото не играе толкоз огромна роля, колкото цвета. Например дамите с елементарни червени тениски се възприемали по същия метод от мъжете, както и от дамите в рокли от същия звук.

 

Резултатите от изследване, оповестено в Journal of Social Psychology, удостоверяват, че цветът на облеклата има голямо въздействие върху мъжете и играе значима роля в метода, по който те възприемат представителите на противоположния пол.

 

Психолозите на един от изследователските центрове интервюирали студенти, като авансово ги разделили на 4 групи. Участниците във всяка група били помолени да прегледат фотография на едно и също момиче, облечено в същите облекла, само че в разнообразни цветове: синьо, зелено, бяло и алено. След това участниците били помолени да оценят привлекателността на дамата по деветобална канара. Те също били запитани какъв брой евентуално е, съгласно тях, че тя ще пожелае да прави секс с чужд на първата среща.

 

В резултат се оказало, че най-атрактивната жена е в алено, по-късно в бяло, синьо, до момента в който зеленото е на последно място по известност в облеклата. Както се оказва, когато едно момиче носи алено, тя наподобява като най-лесно налична.

 

Участниците в опита означават, че точно в тази цветова палитра една жена постоянно се бърка с такава, която елементарно се съгласява на фамилиарност на първа среща. В своите отчети психолозите означават, че мъжете възприемат аления цвят като покана за фамилиарност.

 

Предишни проучвания демонстрират, че повече с дами, които носят алено. Те са и по-отпуснати в наличието на дами в алени тоалети.

 

Трябва да се означи, че девойките, пътуващи на стоп в червени облекла, са с по-голям късмет да бъдат качени от мъже водачи и, назад, по-малко евентуално да бъдат качени от дами.

 

Много хора свързват аленото с обич, пристрастеност и сантиментално въодушевление, както и с любовта на дамата. Ефектът на аленото обаче може да се изясни и от позиция на биологията: по време на интервала на чифтосване, с цел да привлекат човеци от противоположния пол при маймуни, макаци и шимпанзета, интимните елементи на женските стават яркочервени.

 

Както сподели опитът, жена, облечена даже в елементарна тениска, само че в апетитен червен цвят, наподобява доста секси и привлекателна за мъжете. Прави усещане, че доста от интервюираните означават, че аленият цвят в облеклата придава статут на притежателя му. Една жена в червени облекла наподобява като че ли има по-високо състояние в обществото.

Жените в алено са по-привлекателни за противоположния пол по асоциативни аргументи. Червеното е знак на пристрастеност. Ефектът от този цвят е непонятен, той работи на подсъзнателно равнище. Мъжът счита дамата в алено за най-впечатляващия полов обект, а облеклата й възприема като покана за секс и сигнал за подготвеност.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР