Червеният цвят има много символи и като цяло е с

...
Червеният цвят има много символи и като цяло е с
Коментари Харесай

Червените камъни ни пазят от беди и нещастия

Червеният цвят има доста знаци и като цяло е с много мощна сила. Той е знак на огъня и като цвят е обвързван с живота, кръвта, майчинската сила и така нататък В японската просвета аленото е считано за цвят на благоденствието и благополучието, свързва се със Слънцето и хората имат вяра, че има сили, които ги пазят от беди и несгоди.
Коралът е прочут измежду античните гърци като знак на щастието и безсмъртието. Той може да бъде с розови или червени отенъци. Като камък е употребен против завист, несгоди и злоба. Има мощна сила и даже е носен за младост и мъдрост.

Енергийни сили на камъните

•    Корал

Този камък е обвързван с физиологията, той съдържа скъпи субстанции, които успокояват възпаленията в организма ни. Например се има вяра, че коралът може да отстрани главоболието и да се бори със болести на гърлото. Аюрведите споделят, че той е кадърен да пречисти кръвта и да лекува възпаления. Може да го носите като амулет, в случай че желаете да привлечете повече обожатели или обожателки. Също по този начин носи шанс на пътешествениците.

•    Гранат

Гранатът е прочут като кралски камък. Неговата мощ се концентрира в това да опази здравето на притежателя му. Дава мощ, която ви прави енергични и работливи от самото начало. Носи шанс в връзките с половинката и в любовния живот като цяло. Привлича щастието в любовта. Други сили, които има гранатът, са свързани с лечителски благоприятни условия – лекува най-много болести, свързани с дихателната система като бронхит да вземем за пример. Препоръчваме ви да го носите на шията със сребърна верижка и обков. Предпочитан е от дамите, защото носи успокоение и мъдрост на нежния пол.

•    Рубин

Кой не е чувал за по този начин известния рубин. Това е безценен и скъп камък, забавен факт е, че до началото на предишния век е даже по-ценен и от диамантите. Различните култури го свързват с разнообразни неща. Например в Европа на рубина се гледа като на камък, символизиращ мощ, достойноство, смелост, хубост, религия. На Изток се приема, че той ни дава обич, мощ и здраве. А индийците свързват рубина със Слънцето. 
Енергията на рубина е съсредоточена в това да възстановява силите на хората, да ги съживява. Премахва неприятната сила, дава ни нови сили и прогонва страховете от мозъка ни. Относно здравето, свързва се със усилване на паметта, филтриране на кръвта, оправя се с проблеми със съня. Полезен е за сърцето и мозъка. Ако носите рубин като украшение или имате подобен камък около себе си, вие ще сте предпазени от недоброжелатели и мислите ви постоянно ще са чисти и положителни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР