Чернокож ученик беше отстранен заради прическата си. Сега семейството му съди властите в Тексас.

...
Семейството на Дарил Джордж, чернокож гимназист в Тексас, заведе федерално дело
Коментари Харесай

Семейството на Дарил Джордж, чернокож гимназист в Тексас, заведе федерално дело за граждански права в събота срещу губернатора Грег Абът и главния прокурор Кен Пакстън заради продължаващото престъпление на Джордж отстраняване от училищния му район заради прическата му.

Джордж, 17-годишен, младши ученик в гимназията Barbers Hill в Мон Белвийо, изтърпява отстраняване от училище от 31 август в училището в района на Хюстън. Училищните служители казват, че дредовете му падат под веждите и ушите му и нарушават дрескода на района.

Майката на Джордж, Дареша Джордж, и адвокатът на семейството отричат ​​прическата на тийнейджъра да нарушава дрескода, като казват, че косата му е спретната вързан в усукани дредове на върха на главата си.

CROWN Act, съкращение от „Създаване на уважителен и отворен свят за естествената коса“, има за цел да забрани дискриминацията на коса, основана на раса, и забранява на работодателите и училищата да наказват хората, защото на текстурата на косата или защитни прически, включително афрос, плитки, дредове, усуквания или банту възли. Тексас е един от 24-те щата, които са приели версия на закона.

Федерална версия на него беше приета в Камарата на представителите на САЩ миналата година, но не беше успешна в Сената.

Училището на Дарил Джордж преди това се сблъска с двама други чернокожи ученици относно дрес кода.

Служителите на Barbers Hill казаха на братовчедите Де'Андре Арнолд и Кейдън Брадфорд, че трябва да подстрижат дредите си през 2020 г. Семействата на двамата ученици заведоха дело училищния район през май 2020 г. и федерален съдия по-късно постанови, че политиката на района за коса е дискриминационна. Техният случай, който привлече национално внимание и остава висящ, помогна да насърчи законодателите в Тексас да одобрят закона на щата CROWN Act. И двамата ученици първоначално се оттеглиха от училището, като Брадфорд се върна след решението на съдията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР