Черно море победи с 3:0 Локомотив (София) в среща от

...
Черно море победи с 3:0 Локомотив (София) в среща от
Коментари Харесай

Черно море с убедителна победа над Локомотив (София), доближи на точка от топ 3

Черно море победи с 3:0 Локомотив (София) в среща от 21-ия кръг на шампионата на България по футбол. С този триумф варненци събраха 35 точки, заемат 4-ото място и изостават на 1 от 3-ия Ботев (Пловдив). Локомотив е на 12-о място с 19 точки.

Провеждането на срещата беше под въпрос до последния миг, като се чакаше мнението както на съдиите и делегата, по този начин и на щабовете на двата тима. В последна сметка макар мощния снеговалеж, мачът стартира, само че без потреблението на системата ВАР. Тъй като снегът не стопира да вали, съдията Георги Давидов подреди на всеки 15-ина минути мачът да се стопира, с цел да бъдат направени очертанията забележими.

Още в 5-ата минута гостите от Варна се възползваха от дезориентация в отбраната на Локомотив. Капитанът им Даниел Димов подаде на Матиас Курьор, а нападателят от Мартиника вкара във вратата на Любенов – 0:1.

В 16-ата минута домакините от Локомотив пропуснаха дузпа и отличен късмет да изравнят. Велислав Василев удари топката с ръка в наказателното поле, съдията Давидов даде наказателния удар. Вратарят Иван Дюлгеров обаче избави изстрела на Илия Димитров.

Евгений Сердюк обаче наказа пропуща на локомотивци, вкарвайки в 29-ата минута за 0:2. Украинецът получи топката от Васил Панайотов, преодоля Кацикас и самичък против вратаря Любенов не сбърка. В насладата си той сподели фланелка под екипа си с надпис " Не на войната в Украйна ". Доминацията на Черно море продължи и в 45-ата минута Курьор можеше да направи 3:0, само че пропусна.

Началото на второто полувреме беше за Локомотив, които пробваха напън, само че стигнаха до четири удара, които обаче не попаднаха в мрежата. Най-чистото от тях беше за Върджил Пинсон, който не уцели вратата. В 68-ата минута Сердюк вкара своя втори гол в мача и 7-и в шампионата, откакто получи подаване от Васил Панайотов.

До края на мача домакините пробваха да трансформират нещо, влезе Димитър Митков, смениха и схемата. Но директната игра не им донесе нищо, а Черно море контролираше срещата до края.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР