Черният списък на фирмите свързани със санкционираните от САЩ лица

...
Черният списък на фирмите свързани със санкционираните от САЩ лица
Коментари Харесай

Разшириха черния списък по закона „Магнитски” с фирми, регистрирани в чужбина

Черният лист на компаниите свързани със глобените от Съединени американски щати лица по закона „ Магнитски” набъбна до близо 100 бизнеса, откакто късно през вчерашния ден Министерство на финансите разгласи, че е допълнило изнесените данни.

„ всички физически и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в списъка” на Съединени американски щати.

Допълнението съставлява нови 34 компании, като 16 от тях са регистрирани в чужбина, а 18 в България. Така общият брой на всички юридически лица попаднали в по този начин нар. черен лист доближава 97.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Националната организация за приходите разгласява лист с компании и...

В разширения лист, някои от компаниите са регистрирани в страни като Кипър, Люксембург, Британски Вирджински острови, Нидерландски Атили, Обединени Арабски Емирства или казано с други думи – в юрисдикции, известни като данъчни убежища.

Сред останалите компании има такива регистрирани във Франция, Съединени американски щати, Гърция и Албания.

Публикуваната информация е в осъществяване на решение на Министерски съвет за сформиране на лист на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати. Първите 64 компании бяха оповестени в края на предходната седмица.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати постановиха наказания против Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и на всички свързани с...

От финансовото министерство показват, че описът ще бъде допълнен в бъдеще с „ физически и юридически лица”, които са притежавани или следени от глобените лица, по този начин и с „ всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи за ръководство и надзор на юридическите лица” през последните 5 години.

Действията на служебния кабинет целят " да се предпазят сдруженията с държавно и общинско присъединяване и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обсега на глобите, наложени на 2 юни 2021 година от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати ".

Решението се взема, защото все още няма направена нормативна рамка, по която страната да подхваща дейности при положение на наказания, наложени от органи на друга страна, стана ясно през предходната седмица.

В средата на предходната седмица на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за забележителната им роля в корупцията у нас.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР