Черният дроб е най-големият вътрешен орган на тялото ни. Той

...
Черният дроб е най-големият вътрешен орган на тялото ни. Той
Коментари Харесай

Пречистване на черния дроб – факти и митове

Черният дроб е най-големият вътрешен орган на тялото ни. Той извършва повече от 500 функционалности. Една от тях е обвързвана с детоксикацията и неутрализирането на токсините. Напоследък са извънредно известни добавките и режимите за детокс на, които дават обещание куп изгоди за целия организъм. Но истината е, че с всичко това предизвикваме на тялото си повече щета, в сравнение с изгода.

Реалността е, че токсините са на всички места и телата ни имат функционалност да се пазят от тях по натурален метод. Разбира се, има неща, които можете да извършите, с цел да подобрите здравето си и да поддържате черния си дроб в оптимално положение.

Ето кои са митовете и обстоятелствата, свързани с неговия детокс.

Мит №1: Прочистването на черния дроб е належащо

Повечето артикули и добавки за пречистване на черния дроб се оферират в аптеките и даже в интернет. И огромна част от тях, в случай че не всички, не са тествани в клинични изпитвания и не са контролирани от съответните органи по храните и медикаментите. Това значи, че няма безусловно никакво доказателство, че те работят. Все отново, в случай че решите да ги употребявате, бъдете извънредно деликатни.

Млечен бодил - заради своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства той може да помогне за понижаване на възпалението на черния дроб. Куркума - потвърдено е, че тя понижава основните провъзпалителни молекули, които способстват за инициирането, развиването или утежняването на болесттите.

Мит 2: Прочистването на черния дроб оказва помощ за намаляване

Няма доказателства, че прочистването на черния дроб води до намаляване. Всъщност изследванията демонстрират, че някои типове прочистващи диети могат да забавят метаболизма, което в действителност би забавило загубата на тегло.

Правейки пречистване на черния дроб, хората настояват, че отслабват. Но в множеството случаи това е просто загуба на течности. След като те възобновят нормалните си хранителни привички, възстановяват тежестта си доста бързо.

Най-важните фактори, които спомагат за намаляване, са понижен банкет на калории, уравновесена диета и извършения. Препоръчителният дневен банкет на калории е почти от 1600 до 2400. В случая е значимо диетата да бъде уравновесена - ако ядете по-нискокалорични, само че модифицирани и нездравословни храни, сигурно няма да отслабнете.

Менюто ви би трябвало да включва многообразие от зеленчуци, плодове, нерафинирани пълнозърнести храни, здравословни мазнини, като зехтин и ядки, протеини (пиле, риба и яйца). Преминаването към хранене с висококачествени непреработени храни е един от най-хубавите способи за реализиране на загуба на тегло.

Мит №3: Прочистването на черния дроб защищава от чернодробни болести

Понастоящем няма доказателства, които да потвърждават, че чернодробните прочиствания защищават от чернодробни болести. Има повече от 100 разнообразни форми на чернодробно заболяване, измежду които са хепатит А, В и С, свързано с алкохола чернодробно заболяване, чернодробно заболяване, несвързано с алкохола. Двата най-големи рискови фактора за чернодробно заболяване са несъразмерната консумация на алкохол и фамилната анамнеза за чернодробни проблеми.

Въпреки че не можете да измененията генетичните фактори, можете да се концентрирайте върху промени в метода ви на живот, с цел да се предпазите от чернодробни болести: ограничете приема на алкохол, ваксинирайте се против хепатит, не приемайте безсистемно медикаменти, използвайте защитни средства при работа с химикали, поддържайте здравословно тегло.
 Симптомът, който издава проблеми с черния дроб Симптомът, който издава проблеми с черния дроб
Затлъстяването на черния дроб, известно като стеатоза, може да засегне доста области на тялото. Неалкохолната мастна чернодробна болес...

Мит №4: Прочистването на черния дроб може да поправя всяко съществуващо увреждане на този орган

Понастоящем няма доказателства, които да потвърждават, че прочистването на черния дроб може да лекува съществуващите увреждания.

Нашият черен дроб е неповторим орган, тъй като има способността да регенерира повредената тъкан посредством синтеза на нови кафези.

Но регенерацията лишава време. Ако не се откажете от неприятните си привички, това може да докара до развиване на цироза.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР