Черният дроб е най-големият орган в човешкия организъм след кожата. Неговите

...
Черният дроб е най-големият орган в човешкия организъм след кожата.
Неговите
Коментари Харесай

10-те най-добри билки за черния дроб

Черният дроб е най-големият орган в човешкия организъм след кожата.

Неговите функционалности са доста значими като метаболитна, детоксикираща, храносмилателна, терморегулатерна. Затова би трябвало да поставяме грижи за него.

А каква по-добра грижа за нашия организъм от естествената? Ето и 10-те най-хубави билки за черния дроб.

1. Бял бодил

Белият бодил работи като антиоксидант, продуцира клетъчна регенерация, понижава възпаленията на черния дроб. Помага за удължването живота на черния дроб при хора, заболели от цироза.

2. Женшен

Женшенът е известна билка, която пази от възпаления. Именно поради това билката защищава черния дроб от вируси и отрови. При повишени стойности на чернодробни ензими (АЛАТ, АСАТ, ГГТ), женшенът редуцира стойностите и ги възстановява в норма.

 10-те най-хубави билки за черния дроб

3. Зелен чай

Зеленият чай, както знаем, е добър за детоксикация. Приемането му ще спомогне за пречистване на черния дроб. Приемът на зелен чай по същия метод е потвърдено, че защищава от разнообразни чернодробни положения, в това число рак на черния дроб, хепатит, цироза, мастна чернодробна (чернодробна стеатоза) и хронично чернодробно заболяване.

4. Женско биле

Женското биле е билка с голямо здравно значение. Корените от женското биле защищават черния дроб от инфекции, вируси и други чернодробни болести.

5. Куркума

Куркумата и главния му съставен елемент куркумин са изключително потребни за здравето. Доказано е, че куркумата има противораково, противовъзпалително и антиоксадативно деяние, което я прави удобна за черния дроб.

6. Чесън

Въпреки че чесънът се смята за зарзават, той е известен съставен елемент за доста билкови средства. Изграден е от съидинения, които имат антиоксадативни свойства и това го прави отличен за черния дроб.

7. Даншен

Даншенът е билка, която се употребява в китайската медицина. Приемането на даншен като билка защищава от чернодробна цироза, тъканна дегенарация на черния дроб и други болести.

8. Джинджифил

Коренът на джинджифила е известно лечебно средство в медицината, в това число и за чернодробни болести. Джинджифилът съдържа субстанции, които предотвратяват клетъчната недъгавост на черния дроб и го почиства от токсина, като да вземем за пример алкохол.

 10-те най-хубави билки за черния дроб

9. Гинко билоба

Гинко билобата е лечебна билка, която ускорява чернодробната функционалност и понижава фиброзата на черния дроб.

10. Астрагалус

Астрагалусът е билка, която също е известна в китайската медицина. Компонентите на билката имат терапавтични свойства, което значи, че пази черния дроб от болести.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР