Черни дни за бизнеса на БожковКошмарни дни за спечелилите от

...
Черни дни за бизнеса на БожковКошмарни дни за спечелилите от
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ, четете:

Черни дни за бизнеса на Божков

Кошмарни дни за спечелилите от лотариите! Фалит изиска още една от хазартните компании, свързани с Васил Божков. Това е „ Евробет” ООД, която провежда играта „ Лотария БГ” и „ Лото Шанс”. Дружеството е поискало да бъде намерено произвеждане по оповестяването му в неплатежоспособност с молба, подадена в Софийския градски съд на 6 март. Три дни по-късно е формирано дело номер 510/ 2020 година по нея.

Сочни
бонуси във финансовия контрол

Тринадесета, четиринадесета и половина, петнадесета заплати са получили като
бонуси за добра работа през предходната година ръководителите на Комисията за финансов контрол, установи изследване на „ БАНКЕРЪ “. Средната сума на човек от управлението е към 30 000 лв.. Така финансовият контрол се подреди до отличниците работяги от Националната организация за приходите и Националната здравно-осигурителна каса.

Кой отмъкна централата на КТБ на „ Гарибалди “

„ Античността на закона не е доказателство за неговата правдивост. Грешка, възпроизведена в милиард копия, към момента е неточност “. Така френският публицист Паскал Брюкнер обобщава изменчивото лице на справедливостта, която май от дълго време е напуснала във всичките си форми рамките на благата ни родина. Как другояче да си разбираем обстоятелството, че в устрема да потвърди правотата си в "процедурата " по ликвидирането на КТБ, държавното обвиняване продължава да прави необясними взаимни отстъпки във връзка с своя „ предпазен очевидец “ Бисер Лазов?

Само пандемията ли компрометира рестарта на АЕЦ „ Белене “?

Разпространението на ковид по света и в България ще докара до закъснение на процедурите по строителството на АЕЦ „ Белене “. Това изясни пред в. „ БАНКЕРЪ “ ръководителят на Българския атомен конгрес „ Булатом “ Богомил Манчев. По думите му, упованията са, че главен стратегически вложител по плана за Втора атомна у нас ще бъде Китайската национална нуклеарна корпорация. При сегашната конюнктура и неналичието на изясненост по кое време и по какъв начин разпространяването на вируса ще бъде спряно, най-вероятно подготовката на документите също ще бъде забавена.

Депозит в евро – добра или неприятна концепция

Влизането на България в чакалнята на еврозоната продължава да стои на дневен ред, а пристрастеностите към тематиката за еврото към момента не стихват. Както е известно, небрежно и без диспути депутатите одобриха дефинитивно измененията във Валутния закон, с които минаха и поправките в Закона за Българска народна банка, свързани с влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната. В общественото пространство се появиха редица въпроси и неясноти - от бъдещето на курса лев/евро, през обезценката на левовите спестявания до преимуществата и минусите от приемането на еврото като публична валута.

Конституционен съд благослови огромните частни сбирки на антики

Проф. Овчаров, години преди скандалната обстановка с сбирката на господин Васил Божков, хора от службите алармираха, че законодателството по тематиката с частните сбирки и тяхното наличие не е добре избистрено в интерес на страната и обществото, което води до придобиване и изнасяне на национално благосъстояние. Така е и по тази причина ще стартира малко по-отдалече. Всички свързват проблемите с този трагичен като орис закон за паметниците на културата и културното завещание.

Ще стане ли Българска социалистическа партия сътрудник на ГЕРБ?

Българска социалистическа партия спря отчетно-изборната си акция поради появяването на ковид в България. Така партийните събрания, на които се избират локални ръководители и се вършат оферти за водач на Столетницата, са отсрочени за неопределен срок. Което значи, че и същинският избор (на 26 април), и 50-ият юбилеен конгрес (на 9-10 май) също може да бъдат преместени напред във времето. Но този избор на нов ръководител на Българска социалистическа партия въпреки всичко в миналото ще се състои. А лидерската борба продължава да бъде тежка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР