Черната реторика – това е вълшебен демагогски инструмент, който ви

...
Черната реторика – това е вълшебен демагогски инструмент, който ви
Коментари Харесай

Как да влияете на другите със слово и да постигате целите си чрез черната реторика?

 3ee23c51e8bbdcb9cd6ef8ee6474862f

Черната изразителност – това е магически демагогски инструмент, който ви разрешава да внушите на  своя конкурент друга от неговата позиция.

Магическата мощ на езиковите  средства се заключава в  способността за обосновка и спор,  да се подчертава, да се пропагандира и да се води разногласието по този начин,  че постоянно да надделявате  – с всички истини  или лъжи.

Д-р Карстен Брадемайер, създател на интернационалния бестселър „ Черната изразителност “, предлага най-ярките  манипулативни уловки  на черната изразителност за всевъзможни мотиви. Трябва да ги знаете с цел да бъдете в положение да се защитавате против тях, да ги неутрализирате, или да ги употребявате, като реагирате неотложно на думите на събеседника.

Тайна №1

Всякакъв тип „ закачки “, мнения и маневри, които могат да провокират неодобрение у  събеседника. Ние би трябвало да ги използваме  с цел да демонстрираме собственото  си предимство.
 
Как да ги използваме:

Трябва да отчитате с кого разговаряте, каква цел  преследвате  и какъв е  общият декор на тази полемика.

Умишлените провокация и умишлени нестандартни  мисловни ходове безусловно ще ви донесат триумф, само че първо би трябвало да се научите  да оценявате съответно своите събеседници и да сте наясно с   същинското положение на нещата.

Тайна №2

Вие ще бъдете в положение преференциално да „ продавате “ думите си, единствено в случай че се научите да изразявате своите лични причини целеустремено и да накарате събеседника да ви слуша.

Как да използваме:

Тренирайте и усъвършенствайте реторичните и диалектически  умения.

Изчистете речта си от вербални и психически доказателства за вашата непросветеност или неплатежоспособност.

Наситете вашите изказвания с обстоятелства и задайте на другата страна  ясна ориентировка.

В навечерието на значими договаряния поредно и професионално обобщете това, което желаете да предадете  на събеседника, на всеослушание проговорете своите формулировки – това ще ви помогне да  идентифицирате  вероятните дефекти.

Максимално малко определете позицията на противната страна, измислете вероятни образци за изказвания, които ви следва да чуете.

Често повтаряйте най-важните опорни точки на посланието ви, още веднъж и още веднъж се връщайте към тях в разнообразни фрагменти от диалога и при идващите срещи.

Подкрепяйте  умишлената провокация с неоспорими обстоятелства и преференциална за  вас  информация.
 
Тайна №3

Блъфирайте  в случай че събитията го постановат. Един добър блъф е по-добре, в сравнение с мъчително проваляне!

Пораженията не способстват за бъдещи триумфи. Забравете стандартната мъдрост, която най-вероятно сте чули за следващия неуспех – това са единствено празни думи, и нямат  никаква връзка с това, което в реалност се случва. Вместо това, пробвайте се по някакъв метод да решите да блъфирате, да вземем за пример, в случай че забележите признаци на неустановеност от страна на съперника.

Как да използваме:

Правилата могат да се трансформират,  да се поправят по вас и  обстановката, само че най-добре е  всякога да ги установявате още веднъж. Никога не се съгласявайте да играете по разпоредбите на някой различен, в случай че не ви харесват, вместо това издигайте свои лични.

Всеки получава за сътрудник подобен, какъвто заслужава, образовайки себе си – и, в случай че е належащо, и колегата си.

Не очаквайте, че врагът ще ви подкани да поведете играта. Да вземете самодейността в ръцете си можете единствено вие.

Никога не подценявайте картите, които са в ръцете ви, само че в случай че възможностите ви за триумф наподобяват ясно слаби, се осмелете да поемате опасности и да блъфирате.

Добрата карта може да се появи в ръцете ви, а може и да не се появи, тъй че постоянно би трябвало да имате няколко козове в ръкава.

… И най-сетне, в никакъв случай не забравяйте да споменете на съперника, че вашите изгоди може да употребява и той също. Вашата лична изгода би трябвало да бъде привлекателна за другата страна.

Тайна №4

Не постоянно би трябвало да се разчита единствено на магическата мощ на думите, тактиката на мълчанието също има своите преимущества. Мълчанието е  информационен детайл, който владеят малко на брой, и  доста малко хора знаят по какъв начин да го употребяват целеустремено и умишлено.

Как да използваме:

По време на дейна връзка мълчанието е един от триковете, които Ви дават опция да вселите у  събеседника мощно възприятие на неустановеност, принуждавайки го единствено след секунда или две да започне  да приказва каквото и да е, единствено с цел да не мълчи.

Използвайте тази опция, като се опитате просто да си мълчите, и ще видите, че вашият конкурент незабавно споделя прекалено много или безогледно и се съгласява на компромис,  неподходящ за него.

Тайна №5

Внимателно проверявайте казаната от вас информация и не позволявайте да  трансферират вниманието ви от основно към второстепенно.

Манипулациите работят основно посредством фокусиране на вниманието на рецепиента към незначителни неща, които  засенчват в действителност важни  условия за взимане на решения.

Как да използваме:

Колкото по-настойчиво ви се постанова избран модел на оценка на предоставената информация, толкоз повече аргументи имате да се откажете от нея.

Ако ви оферират съответни критерии за избор или подготвени обстоятелства, претеглете ги деликатно – дали  в действителност те са по този начин показателни.

Натрапваните  модели на усещане – са чудесна основа за операция.

Мобингът (групов душевен гнет на сътрудници на работното място), се основава на същата скица. Често се случва по този начин, че  напълно умишлено да се замъглява възприемането на действителната обстановка.

Ако в миналото почувствате, че губите способността да мислите независимо или да развивате някоя тематика, не можете да обясните вашата позиция – седнете спокойно  и се замислете – дали тези способи в този момент не се употребяват против вас.

7-те обичани изречения на нарциси и социопати, с които подкопават самочувствието ви

 

Да стартираме първо с това, че всички социопати са нарциси, само че не всички нарциси са социопати. Не ви е  ясно? Нека обясня. Някога идвало ли ви е на разум, че…

Цялата публикация

Психоатака и по какъв начин да се предпазите от нея

 

Психоатаката е още по-мощна от физическата!  Нейната цел е да ви унищожи душевен и да ви подчини на атакуващия! Психическото подстрекателство е един от методите на операция, сходно на внушаемост,…

Цялата публикация

Дяволът стартира с пяната на устата на ангела, който се бори за правдивост

 

Струва ни се … Понякога ни наподобява, че бялото е ослепително бяло и не може да бъде комплицирано с нищо. А черното … Това не е синьо,  не е алено,…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР