Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани намаления. Или просто ден, в

...
Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани намаления. Или просто ден, в
Коментари Харесай

Идва “черният петък“ - за какво да внимаваме при промоциите

Черен петък. Убийствени промоции. Невиждани понижения. Или просто ден, в който потребителите имат късмет да се снабдят с мечтаните артикули на преференциални цени.

При строги ограничаващи ограничения и повече извършване на покупки онлайн ще премине и тази година " Черният петък " у нас. В множеството от магазините огромни понижения ще има освен в границите на един ден, а през цялата идната седмица.

Електроуреди на промоция, дарове за коледно-новогодишните празници или облекла за зимния сезон. Това са измежду водещите неща, които притеглят хората в магазините, по време на сезона на шоковите понижения.

Абсолютно всичко се търси, перални, тв приемници и хубост бранш - всичко. Месецът на офертите е точно ноември месец, имаме ужасно огромни понижения от всички категории от цялото портфолио на магазина ни, споделя Кристина Павлова, супервайзер в магазин за техника.

Заради ограниченията към пандемията, огромна част от хората избират да пазарят напълно онлайн. Този тип извършване на покупки обаче, крие и доста опасности.

Основното нещо, за което би трябвало да се внимава от страна на потребителите за онлайн извършване на покупки е търговецът. Тоест, на кого даваме своето доверие и своите пари. Това значи да намерят контактите на този търговец, когато е онлайн и да видят по какъв начин биха могли да се свържат при възможен въпрос, изяснява в ефира на Българска национална телевизия Соня Спасова, шеф на Европейския потребителски център в България.

Въпреки условието за съществуване на зелен документ при посещаване на огромните търговски обекти, хората от всевъзможни възрасти избират да дойдат на място, с цел да видят и пипнат продукта, преди да го купят.

И онлайн поръчките се усилват, само че хората си избират да си дойдат тук на място и да видят с очите си защо става въпрос, предлагат от сектора.

На входа на множеството хипермаркети ще има чиновници, които ще изнасят всеки определен продукт, с цел да може да се види на място.

Уловки при онлайн покупки

В последните години от ден на ден и повече хора се възползват от промоциите, които се пускат на Черен петък. За страдание обаче постоянно има и търговци, които могат да се опитат да ги излъгват. Заради това е значимо потребителите да избират електронни магазини, които познават или авансово са проучили. В адреса на линка би трябвало да има S (https), както и катинарче, което е знак за сигурност.
Ако въпреки всичко попаднете на неточен търговец, то може да поискате от банката оборване на заплащането (т.нар. chargeback). Нашият съвет е да го извършите документално, с цел да получите и формален отговор. За тази процедура обаче банката може да начисли такса.
14 дни интервал на размисъл
Имате 14 дни интервал за размисъл, в който може да върнете продукта си, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на Черния петък (предвидени са изключения за някои поръчки като да вземем за пример резервации в хотел или артикули, свързани с хигиената). След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни.

Повредена стока

Ако тв приемникът или хладилникът, купени на Черния петък, се повредят, имате право да поискате от продавача да ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в Европейски Съюз, Исландия или Норвегия, е до 2 години. Ако продуктът се скапе, би трябвало да се обърнете точно към продавача, който е длъжен да ви спомага и да го приведе в сходство с контракта за продажба в границите на 30 дни.

И още бонус препоръки:
1. Уверете се, че цената е правилно оповестена. Ако пазарувате в евро или друга валута, направете сметката си авансово. Вижте в другите уеб сайтове дали няма да намерите по-евтино тв приемника или тостера, който сте си избрали.
2. Проверете за скрити такси – да вземем за пример за валутен превод, за доставка, за пакетиране.
3. Проверете за задоволително надеждни доказателства, че стоките са безвредни – и това важи освен за материала, от който са направени детските играчки, само че и за вашите облекла или купата за храна на кучето.
4. Прочетете общите условия - значимо е да сте наясно със периода за доставка (обикновено поради Черния петък той е по-дълъг от нормалното), както и за изискванията за връщане на продукта, в случай че не ви хареса или си измененията решението.
5. Знайте своите права, само че и отговорности! Предварителната инспекция и нараснало внимание могат да бъдат началото на една добра инвестиция за деня на огромните покупки. Ако решите, че ще връщате стоката, тя не би трябвало да бъде употребена и е належащо да осигурите безвредното й идване назад при търговеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР