Челси се класира предсрочно за осминафиналите на Шампионската лига. Това стана

...
Челси се класира предсрочно за осминафиналите на Шампионската лига.
Това стана
Коментари Харесай

Челси на осминафинал в Шампионска лига

Челси се класира предварително за осминафиналите на Шампионската лига.

Това стана факт след победа с 2:1 при визитата на Република България Залцбург в мач от предпоследния 5-и кръг в група Е на шампионата.

Матео Ковачич откри резултата в 23-ата минута, само че скоро след почивката Чиквубуке Адаму (49) изравни.

В 64-ата минута Кай Хаверц донесе триумфа на лондончани, а след него те събраха 10 точки и към този момент са сигурни участници във етапа на директните елиминации.

Република България Залцбург остана с 6 точки на второто място, само че ще го загуби след срещата Динамо – Милан в Загреб довечера, в случай че срещата не приключи наедно.

Двубоят стартира с ранна неточност на Бернардо от състава на домакините, който върна едва към вратаря, само че Филип Кьон съумя да излезе в точния момент и да почисти пред устремилия се към топката Кай Хаверц.

Нещо сходно се случи и на противоположната страна на игралното поле в 10-ата минута, когато Кепа Арисабалага сгреши подаване към Кристиан Пулишич, който бе изпреварен, топката отиде в Ноа Окафор, само че той стигна единствено до корнер с отиграването си.

В идващите минути нещата се успокоиха на терена, с цел да се стигне до 23-ата минута, когато една неприятно изчистена топка в наказателното поле на домакините бе посрещната на границата от Матео Ковачич, който без закъснение я прати в горния десен ъгъл за 1:0.

Играчите на Греъм Потър бяха доста покрай второ попадение единствено две минути по-късно след осъществяване на корнер, когато Обамеянг стреля рисково с глава, само че Кьон избави. Те пропуснаха нова превъзходна опция в 32-ата минута, когато бърза контраофанзива остави габонския нападател самичък против стража на домакините, само че той още веднъж не съумя да се разпише. Отново Кьон трябваше да се намесва няколко минути по-късно, когато Хаверц стреля рисково с глава.

Домакините започнаха окуражено при започване на втората част. Още в 46-ата минута те доближиха до безредие в наказателното поле и желаеха дузпа за нарушаване на голмайстора Ковачич, само че такава не бе отсъдена. Малко по-късно те реализираха превъзходна контраофанзива, Нова Окафор бе открит вляво, той напредна и прати точно подаване към точката за дузпа, където Чуквубуке Адаму, който се разписа за 1:1.

В идващите няколко минути Челси още веднъж подвигнах оборотите и играчите в синьо сътвориха няколко рискови положения пред вратата на домакините, а Обамеянг още веднъж се отличи с пропуск от отлична позиция.

Нещата последователно още веднъж като че ли се успокоиха и тъкмо тогава футболистите на Греъм Потър още веднъж съумяха да доближат до нова преднина в 64-ата минута, когато Кристиан Пулишич направи добър пробив, събра няколко играчи към себе си, след което пусна към Хавец, а той със страховит изстрел от границата на наказателното поле за повторно остави вратаря на домакините некадърен да реагира и се разписа за 2:1.

Само няколко минути по-късно домакините още веднъж бяха покрай равнене на резултата, само че Кепа Арисабалага се оправи чудесно и избави доста рисков удар на появилия се като запаса Бенямин Шешко. В последните минути на дуела още веднъж испанският вратар трябваше да се намесва след удар на Амар Дедич, само че съумя да резервира преднината на своя отбор.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР