Чехкинята Естер Ледецка спечели спускането в швейцарския курорт Кранс-Монтана. За

...
Чехкинята Естер Ледецка спечели спускането в швейцарския курорт Кранс-Монтана. За
Коментари Харесай

Естер Ледецка спечели спускането в Кранс-Монтана

Чехкинята Естер Ледецка завоюва спускането в швейцарския курорт Кранс-Монтана.

За 26-годишната Ледецка, която по-рано този месец взе олимпийската купа в паралелния великански слалом в сноуборда, това е първа победа за сезона в надпреварите от Световната купа по ски алпийски дисциплини и трета в кариерата.

По алпийския скат в Кранс-Монтана Ледецка даде време от 1:30.17 минути. Тя изпревари с 0.21 секунди норвежката Рагнхилд Мовинкел, която приключи втора, и с 0.42 секунди австрийката Корнелия Хютер, която добави подиума. За 29-годишната Хютер това е трети следващ подиум в надпреварите от Световната купа.

Четвъртото място изненадващо зае спускащата се с 30-и стартов номер Приска Нуфер, която финишира на 0.81 секунди от победителката и се показа най-добре от отбора на домакините. Пета финишира австрийката Мирям Пухнер на 0.98 секунди, а от шестата Йоана Хелен нататък разликите скочиха на повече от секунда. Голямата вяра на домакините - олимпийската шампионка от Пекин в спускането - Корине Зутер, остана десета в днешния ден на 1.22 секунди зад Ледецка.

В генералното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите води Микаела Шифрин с 1026 точки. Втора е словачката Петра Влхова, която през днешния ден зае 20-о място и изостава единствено с 13 точки от американката. Трета е италианката София Годжа със 791 точки, с пет пред сънародничката си Федерика Бриньоне.

Годжа, която през днешния ден приключи на 12-о място, е водач в дисциплината " втурване " с 422 точки. Зутер е втора с 357, пред австрийката Рамона Зибенхофер с 302. С успеха си Ледецка се изкачи на седмо място с 223 точки.

В неделя в Кранс-Монтана ще се организира още едно втурване от Световната купа за дами.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР