Чехия отвори всички контролно-пропускателни пунктове по сухопътните си граници с

...
Чехия отвори всички контролно-пропускателни пунктове по сухопътните си граници с
Коментари Харесай

Чехия отвори КПП-та по сухопътните си граници с Австрия и Германия

Чехия отвори всички контролно-пропускателни пунктове по сухопътните си граници с Австрия и Германия, заяви Чешката телевизия, представена от ТАСС.
Полицията ревизира изборно идващите на чешка територия с коли или влакове. Те са длъжни да показват удостоверение за негативен резултат от тест за новия ковид. Влизането на туристи в Чехия към този момент остава неразрешено.

Чешките управляващи ще постановат санкции от 50 000 крони (близо 2000 евро) за прекосяване на границата с други шенгенски страни отвън наземните КПП-та. Нарушителите ще се глобяват, до момента в който безпрепятственото придвижване в зоната не бъде възобновено изцяло. Според Прага това може да стане към средата на юни, в случай че епидемиологичната обстановка в страните от Европейски Съюз не се утежни.

От през днешния ден са възобновени и интернационалните пътнически полети в Шенгенската зона от и до чешките градове Бърно, Острава, Пардубице и Карлови Вари. Досега за интернационалните полети се използваше единствено летището в Прага. 

От появяването на ковид в страната, за която Прага заяви на 1 март, броят на инфектираните в Чехия доближи 9002, оздравелите са 6182, а смъртните случаи, свързани с COVID-19 - 317, напомня организацията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР