Чеченците в Германия все по-често попадат в полезрението на полицията

...
Чеченците в Германия все по-често попадат в полезрението на полицията
Коментари Харесай

Чеченските банди в Германия: брутални и непроницаеми

Чеченците в Германия все по-често попадат в полезрението на полицията и тайните служби, тъй като техните незаконни кланове навлизат все по-навътре в света на проведената престъпност. Службите допускат, че водачите на тези кланове са свързани с чеченския президент Рамзан Кадиров. Германският вестник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” разгласява обстойно журналистическо следствие по тематиката от Маркус Венер, по-важното от което сме обобщили в тази обява.

Доскоро носеха черни облекла и дълги бради. И бяха въоръжени с огнестрелно оръжие и ножове. Днес лежат зад решетките в разнообразни немски затвори - по обвиняване, че са образували незаконни групи. Рекет, тежки телесни повреди, отвличания, планувани убийства - това са единствено част от обвиняванията против чеченците, които тези дни застанаха на подсъдимата пейка в Дрезден.

Запазената им марка: бруталността

Смята се, че в Германия живеят към 50 хиляди чеченци. Тази релативно дребна общественост пришълци от самостоятелната съветска република Чечения основава обаче огромни проблеми, написа създателят Маркус Венер и изяснява, че множеството чеченци аплайват за политическо леговище. Много малко го получават, само че и съвсем никого не връщат назад в Чечения. В Германия те мъчно се интегрират. Някои млади чеченци се радикализират и се причисляват към салафитската сцена. Друг сериозен проблем е проведената престъпност, в която интензивно са забъркани чеченски банди. Чеченците дълго време бяха просто реализатори на непознати поръчки. Предлагаха услугите си на престъпни групировки, които изключително ценят именитата грубост на чеченските бандити - изключително в рекета и заплашването. Напоследък обаче профилът на чеченската престъпност се трансформира - редица чеченски банди стартират да работят за своя сметка.

Днес чеченски незаконни групировки са изключително дейни в търговията с опиати. В столицата Берлин та с принуждение завоюваха цели мрежи за разпространяване на опиати. В престъпната номенклатура на чеченците влизат още фалшификации, обири и кражби, а победният им ход на незаконната сцена в Германия се дължи най-много на склонността им да ползват непомерно принуждение. Чеченските банди по принцип са подготвени да си сътрудничат с други незаконни кланове - турски, арабски или рокерски да вземем за пример. Но постоянно деликатно наблюдават за слаби места и когато ги открият, бързо и безскрупулно завладяват „ бизнеса “ на колегата.

Вече от епохи битката и достойнството играят решаваща роля в визиите на чеченците за неустрашимост. За доста от тях насилието е естествена част от всекидневието - потвърждават го честите кървави конфликти с други претенденти за леговище в приютите за бежанци. Понякога напълно малък мотив е задоволителен, с цел да атакуван проведено и многочислено някоя друга група. И още нещо: доста от чеченците в Германия са взели участие в двете чеченски войни против централната власт в Русия. В тези войни и двете страни действаха с последна грубост, а чеченските бойци от тези времена и до през днешния ден добре умеят да боравят с калашника.

Освен това доста млади чеченци интензивно практикуват разнообразни бойни спортове - бокс, кикбокс, битка, самбо и най-много ММА. В тези бойни спортове изключително значимо е да се покажеш колкото може по-силен, с цел да сплашиш съперника. Същото чеченските банди правят и при конфликтите си с други незаконни групировки. Това, по този начин да се каже, е непокътнатата им марка, която частично изяснява и „ триумфите “ им на незаконната сцена. В клубовете по бойни изкуства се рекрутират и образоват нови фрагменти за престъпните конфликти по немските улици. Оттам се набира и личният състав за легалните или полулегални компании на чеченци в Германия, занимаващи се най-много с охранителна активност. Особено значим детайл е защитата на клубове и нощни заведения, тъй като посредством нея чеченците получават освен достъп до търговията с опиати, само че и опция да рекетират притежателите на заведенията.

Полицията и правораздаването в Германия доста мъчно се опълчват на проведената чеченска престъпност. Причината: чеченските групировки нормално са херметически затворени, обвинените по предписание мълчат, съвсем невероятно е да се внедрят сътрудници под прикритие или да бъдат открити предпазени очевидци.

Съществуват също по този начин връзки сред чеченската престъпност и ислямисткия екстремизъм. Сред евентуално рисковите ислямистки екстремисти в някои немски провинции чеченците имат мощно наличие. Засега няма доказателства, че чеченците от незаконния свят систематично финансират терористична активност, само че полицията и контраразузнаването откриват придвижване на хора в двете направления - сред проведената престъпност и екстремистката ислямистка сцена. Някои чеченци минават от незаконния свят в редиците на ислямистите. Други пък, най-много ислямисти, завърнали се в Германия от бойните полета в Сирия и Ирак, тук подхващат незаконния поминък. Правоприлагащите органи настояват, че в нито една друга група не се следи такова текучество сред нарушители и ислямисти.

Топла връзка с Грозни

В края на публикацията става дума и за топлата връзка на немските чеченци с родината им. Мнозина от тях се показват като политически емигранти, преследвани от режима на чеченския президент Рамзан Кадиров, само че истината е тъкмо противоположната, написа създателят и продължава:

Всеки, който се стреми към лидерски позиции в чеченската диаспора в Германия, би трябвало да има тесни финансови връзки с държавното управление в Грозни, а най-добре - персонални връзки с президента Кадиров. Самовлюбеният чеченски владетел, който се употребява с поддръжката на съветския президент Владимир Путин, има и политически поръчки за своите хора в Германия. Един от неговите довереници е Тимур Дугасаев. 32-годишният чеченец живее в Германия от 2002 година и е нещо като дипломат на Кадиров за цяла Европа. Той се занимава с бойни спортове и провежда боксови срещи, а от 2014 година публично управлява „ Чеченския културен център " в Хамбург. В обществените мрежи се въртят доста негови фотоси с Кадиров. Пак в мрежите Дугасаев лее същински дитирамби за президента, а през 2015 година беше почетен с най-високия чеченски медал.

Бившият боксьор Дугасаев се занимава освен с образуване на боксови срещи. Той има и охранителна компания, а това значи, че хората му имат право законно да носят оръжие. Дугасаев поддържа и тесни връзки с Александър Залдостанов, шефа на съветския рокерски клуб „ Нощни вълци ", който благоговее пред Сталин и твърди, че е другар на Путин.

За чеченските претенденти за леговище в Германия Дугасаев напълно намерено сподели в едно телевизионно изявление, че историите им за преследвания от страна на Кадиров са небивалица. А за себе си добави, че чеченците в Германия са под негово наблюдаване - несъмнено, с единствената цел да бъдат разкрити евентуални ислямисти, които приготвят злодейства в Чечения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР