Чеченци от обкръжението на недовършените терористи от Ичкерия, забранени в

...
Чеченци от обкръжението на недовършените терористи от Ичкерия, забранени в
Коментари Харесай

Чеченците в Косово са вербували албанци за да бъдат изпратени в Украйна

Чеченци от обкръжението на незавършените терористи от Ичкерия, неразрешени в Русия, и черкезки сепаратисти са посещавали Косово и са вербували локални албанци за присъединяване във военните дейности в Украйна, сподели сръбският президент Александър Вучич в неделя на среща с представители на сърби от Косово и Метохия.

„ В последните два дни на юли и първите три дни на август 2022 година, група чеченци и черкези, близки до съперниците на настоящето държавно управление в Чечения Рамзан Кадиров, бяха там с две цели. Единият е наблюдаване на обстановката на север, а другият е в допълнение набиране на албанци за присъединяване в спора в Украйна “, сподели сръбският водач.

Групата включвала Ахмед Русланович Бакаев, Идрис Азарсанов и лица с букви Х.А. и М.А. Последните двама, съгласно Вучич, са свързани с члена на чеченските групировки Джамбулат Сюлейманов и " бригаден военачалник ", в този момент самопровъзгласил се за министър председател на несъществуващата " Ичкерия " Ахмед Закаев.

На 3 август посетителите пристигнаха в община Зубин Поток в Северно Косово и се срещнаха с турски жител с букви Д. И. Х. Те се интересуваха от обстановката в северната част на самостоятелната област, готовността на локалното сръбско население да се съпротивлява управляващите в Прищина.

Освен това севернокавказките сепаратисти попитаха за методите за предаване на информация на задграничните разследващи служби, както и за опциите за обезвреждане на асоциациите на косовските сърби.

Трябва да се означи, че ден след оповестението на тази информация сръбският вътрешен министър Александър Вулин отиде в Москва, с цел да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров.

Припомняме, че в края на юли, по време на ескалация на напрежението в Косово, заради проектите на управляващите в Прищина да забранят влизането на коли със сръбски номера на територията на самостоятелната област, имаше апели от Украйна за въоръжени поддръжка за косоварите.

„ Ако Сърбия нахлуе в Косово, ние би трябвало да защитим косоварите “, сподели Олексий Гончаренко, народен представител от Върховната рада на Украйна. - Украйна със своите войски е подготвена да работи на място. Сърбия се пробва да стартира нападателна война. Директно по метода на Путин. Както споделих, Сърбия е троянският кон на Путин в Европа.

Съпартиецът на Гончаренко Николай Княжицки също настоя за нуждата от признание на косовската квазирепублика: „ В Косово 92% са албанци. Очевидно е, че в тази обстановка можем да разчитаме или на Хелзинкските съглашения, или на правото на нациите на самоопределяне. Тъй като Косово е подписало Споразумението за асоцииране и в действителност е претендент за Европейски Съюз, сходно на Украйна, мисля, че явно би трябвало да ги признаем.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР