Че Лионел Меси не е поредният футболист, преминал през Барселона,

...
Че Лионел Меси не е поредният футболист, преминал през Барселона,
Коментари Харесай

Официално: Няма друг като Меси в "Барселона"!

Че Лионел Меси не е следващият футболист, минал през " Барселона ", е ясно от години. Аржентинецът е емблема на цяла ера в клуба! Той седи преди всичко в разнообразни ранглисти, свързани с каталунците, а от през вчерашния ден (21 март) публично може да с похвали, че е играл в най-вече публични мачове за " Барса ".

Срещата с " Реал " Сосиедад от последния кръг на Примера дивисион беше под номер 768 за Меси с фланелката на единствения клуб, за който е играл на професионално равнище. По този метод аржентинецът изпревари някогашния си съотборник Шави, който игра за клуба в интервала 1998-2015 година

Меси натрупа мачове с екипа на каталунците от 16 октомври 2004 година Тогава, единствено на 17 години, 3 месеца и 22 дни, той се появи в игра против " Еспаньол ", заменяйки Деко.



И оттогава триумфите го преследват, а той никак не се пробва да избяга от тях!

Статистиката сочи, че Меси е играл в 511 мача в Примера дивисион, 79 в шампионата за Купата на краля, 153 в европейските клубни съревнования и 25 в други надпревари (като мачовете за Суперкупите на Испания и Европа).

Меси сигурно ще затвърди първото си място, само че единствено със срещи в шампионата и във финала за Купата на краля, защото " Барса " отпадна от Шампионската лига на осминафинал.

Снимка: Reuters

Дали обаче аржентинецът ще продължи да натрупа мачове за каталунците? Отговорът на този въпрос следва да разберем. Преди началото на сезона Меси съобщи, че желае да напусне " Барса ", само че от управлението приложиха редица административни хватки и го задържаха за още една акция. Феновете тръпнат да схванат дали той ще подпише нов контракт или ще търси щастието другаде след края на сезон 2020/2021.

Иначе Меси освен е футболистът с най-вече мачове за " Барса ". Той оглавява класацията за голмайстори с 663 попадения (две от тях във вратата на " Реал " Сосиедад вчера). Това го прави играчът с най-вече голове за един клуб в историята на футбола!

Снимка: Reuters

Отделно Меси държи първите места в подреждането за най-вече доста попадения 26 в Ел Класико - дербитата с " Реал " Мадрид, а през 2012 година влезе в Книгата за върхове Гинес с 91 гола в календарна година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР