Чаят от джинджифил е доста вкусен и подобно на други

...
Чаят от джинджифил е доста вкусен и подобно на други
Коментари Харесай

5 полезни свойства на чая от джинджифил

Чаят от джинджифил е много апетитен и сходно на други чайове, проучванията демонстрират, че този той може да има някои съществени изгоди за здравето с помощта на неговите противовъзпалителни свойства.

За да извършите чай от джинджифил, просто прибавете настърган или нарязан недопечен джинджифил в кипяща вода и го оставете да кисне минимум 10 минути, преди да го премахнете.

Можете да регулирате съотношението според от това какъв брой мощен желаете да бъде ароматът.

В случай обаче, че сте любопитни по отношение на потребните му свойства, ето какво би трябвало да знаете:

1. Ефективен е против гаденето

Ако се не се чувствате добре, то приготвянето на чаша топъл чай от джинджифил може да бъде интелигентен ход. Много изследвания поакзват, че джинджифила е ефикасен метод за битка с гаденията и провокираната от химиотерапия.

Той ще помогне с изпразването на стомаха, тъй като храната ще може да преминат от стомаха в тънките вътрешности по-ефективно.

Експерти предлагат чая от джинджифил изключително на бременни дами, страдащи от гадене и нормално се смята за безвреден, само че както постоянно се консултирайте с доктор, в случай че сте бременни и обмисляте да стартирате банкет на чай от джинджифил.
Той може да облекчи болката в интервала.

2. Може да облекчи менструалните болки

Има доста домашни лекове, за които се твърди, че оказват помощ за облекчение на болките в резултат на менструацията, само че това е един от най-сигурните лекове против нея.

Проучване извършено през 2015 година демонстрира, че джинджифилът спомага за понижаване на менструалните крампи. Допълнителнит проучвания демонстрират, че джинджифилът е по-ефективен за облекчение на болката когато се приема през първите три или четири дни от цикъла.

Твърди се, че противовъзпалителните свойства на джинджифила могат да работят по сходен метод като аспирина. Независимо, че множеството изследвания до момента са разглеждали джинджифила като хранителна добавка, си коства да опитате с чай, в случай че страдате от менструални болки.

3. Може също да помогне за балансиране на кръвната захар.

Докато пиенето на вкусна джинджифилова бира сигурно няма да ви помогне, то самият джинджифил има потвърденото свойство, че възстановяване на равнищата на кръвната захар при пациенти с диабет вид 2.

Според изследване през 2015, консумирането на единствено 3 грама на джинджифил на прахуляк дневно помогнало на участващите в него да подобрят гликемичните си показатели спрямо плацебо.
Водата от джинджифил може да насърчи загуба на тегло.

4. Може да помогне при намаляване

Не, чаят от джинджифил няма да стопи мазнините по корема или вълшебен да обезврежда всички калории, само че въпреки всичко си коства да се пие, в случай че се наслаждавате на усета и желаете по-ароматна опция на елементарната вода.

Истинската изгода тук е да консумирате чай от джинджифил вместо безалкохолни и други висококалорични сладки питиета.

Чаят от джинджифил съдържа съвсем нула калории и оказва помощ за хидратацията на тялото - два големи плюса, в случай че се пробвате да отслабнете.

5. Може да понижи риска от хронично заболяване.

Джинджифилът, дружно с други зеленчуци, плодове, ядки, семена, фасул и цели зърна - съдържат огромни количества фитонутриенти.

Точно тези сходни на антиоксиданти съединения, могат да оказват помощ да се противодейства на хроничните възпаления - психично положение, в което клетките на тялото остават хиперактивни заради настояща или минала заплаха.

Този предпазен механизъм не постоянно е в резултат на нещо неприятно, само че от време на време нещата може да се объркат и клетките да станат хиперактивни.

С течение на времето това може да изиграе огромна роля в развиването на болести като артрит и разнообразни типове рак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР