Частният сектор може да върне света към златния стандарт. Това

...
Частният сектор може да върне света към златния стандарт. Това
Коментари Харесай

Питър Шиф: САЩ поквари паричната политика на целия свят. Инфлацията ще накара хората да купуват повече злато

Частният бранш може да върне света към златния стандарт. Това разгласи основният изпълнителен шеф и основен световен пълководец в Euro Pacific Capital Питър Шиф. По думите на финансовия анализатор хората би трябвало да имат нещо друго с изключение на пари.

" Проблемът с инфлацията е международен и това е по този начин, тъй като всички централни банки направиха една и съща неточност. Световните централни банки последваха образеца на Федералния запас. Някак си покварихме паричната политика на целия свят ", споделя той, представен от Oilprice.

След като Съединени американски щати понижи лихвите до нула, други огромни централни банки направиха същото. Всъщност някои приложиха политика на негативни лихвени проценти, с цел да създадат по този начин, че лихвите да паднат по тези в Америка.

Според Шиф статутът на $ като международна аварийна валута няма да продължи постоянно. " Мисля, че светът ще отхвърли $. Вече се случва. "

Анализаторът разяснява, напъните за дедоларизация в доста страни. Това се случва, заради обстоятелството, че Съединени американски щати трансфораха $ в оръжие и го използваха като инструмент на външната политика.

Според него, когато доларът падне от върха си, американците ще се изправят пред бързо намаляващ стандарт на живот.

Способността на Америка да живее над опциите си е функционалност на аварийния статут на $. " Можем да печатаме долари и да използваме тези долари, които печатаме, с цел да купуваме артикули и услуги - основно артикули, които не сме произвели ", изяснява специалистът.

Но какво ще размени $?

Няма подозрение, че златото ще се появи още веднъж като парична единица в света. Не е инцидентно, че златото е изпълнявало тази функционалност в продължение на 5000 години. Въпреки това, съгласно Шиф няма няма да бъде натрапен нов златен стандарт от държавните управления.

" Мисля, че свободният пазар ще отхвърли $ и други валути, тъй като към този момент не са средство за предпазване на стойност ", заключи той.

С напредъка на технологиите към този момент е допустимо елементарно да се правят покупко-продажби със злато. Блокчейн технологията прави допустимо токенизирането на златото и лесното му прекачване от една страна на друга.

" Някои споделят, че блокчейнът е гибелта на златото. Не, това ще докара до прераждането на златото - то придава стойност на цифровата валута ", счита той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР