Частните охранителни фирми ще могат да използват средства за противодействие

...
Частните охранителни фирми ще могат да използват средства за противодействие
Коментари Харесай

Корпоративни армии ще охраняват енергийните обекти в Русия

Частните охранителни компании ще могат да " употребяват средства за противопоставяне на противозаконни безпилотни летателни апарати ", а защитата на енергийните обекти в Русия ще се реализира от корпоративни охранителни организации. 

Петролната компания " Лукойл " към този момент е основала корпоративна частна охранителна организация , а същият развой е почнал и в " Газпром петрол ". Това излиза наяве от доклада на съветския министър на енергетиката Николай Шулганов от проведеното заседание във вторник. 

На съвещанието са разисквани " заканите за основните инфраструктурни обекти, които съставляват сериозна опасност за енергийната сигурност на страната " . Признанието за сериозността идва от Николай Шулгинов, въпреки и да не загатва непосредствено Украйна.  Ведомството е съумяло да реализира съгласие с Държавната дума за законодателно споразумяване на правото енергийните компании да основат свои охранителни компании. 

През последните месеци съветските управляващи неведнъж са заявявали, че са предотвратили набези на украински безпилотни летателни апарати против съветски енергийни обекти. Безпилотните летателни апарати

Официално Киев не признава удари против цели на съветска територия, само че украински публични лица нееднократно са хвалили сполучливите офанзиви на " съветските партизани ".
 Forbes: Русия се готви да отрази нахлуване на 50 хиляди украински дрона
Forbes: Русия се готви да отрази нахлуване на 50 хиляди украински дрона

Те са евтини и сложни за събаряне

Основна тематика на съвещанието, изведена от съветските медии, са упованията за 2023 година и плановете на съветското министерство на енергетиката. Очаква се добивът на петрол и газ в Русия да намалее през 2023 година " непринудено " - с такава дефиниция съветските организации цитират министъра на енергетиката Николай Шулганов .

Разчетите на министерството за годината се опират на " непринудено понижаване на добива на петрол и отхвърли на Европа от съветския газ. Това цели стабилизиране и поради невъзможността от неотложно пренасочване на газовите потоци, което изисква основаване на нова инфраструктура ".

Износът на нефт през 2022 година се е нараснал със 7,6% до 242,2 млн. тона. Добивът на петрол в Русия през предходната година се е нараснал с 2% до 535,1 млн. тона, а добивът на въглища - с 0,3% до 443,6 млн. тона.

Русия е понижила износа на газ през 2022 година с 30,7% до 170,6 милиарда куб. м. Добивът на газ в Русия през 2022 година е намалял с 11,7%, до 673,8 милиарда куб. м. Тези данни изнася " Интерфакс ". Припомняме, че отводът от съветски природен газ от страна на Европа стартира още от пролетта на 2022 година, като самият " Газпром " спря договорните доставки за Полша и България без предизвестие. За разлика от газа, глобите по отношение на съветския петрол и петролните артикули влязоха в действие едвам от началото на декември месец. 

И в случай че за нефта и природния газ Министерството на енергетиката предвижда спад , то за въглищата прогнозата е за равнища на произвеждане равни на това през 2022 година По данни на министерството износът на въглища от Русия през 2022 година ще намалее с 1% до 221,2 млн. тона.

 ISW: И
ISW: И " Газпром петрол " желае да има своя частна войска

Енергийният колос събира доброволци в Донбас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР