Частни самолети, луксозни яхти, лъскави светски събития – така изглежда

...
Частни самолети, луксозни яхти, лъскави светски събития – така изглежда
Коментари Харесай

Люис Хамилтън става веган с мисия да помогне на планетата

Частни самолети, първокласни яхти, лъскави всемирски събития – по този начин наподобява животът на водачите от Формула 1 отвън спортните уикенди и надалеч от пистата. Най-бързите мъже на планетата постоянно имат задачата да поддържат избран имидж отвън трасето, а Люис Хамилтън е най-хубавия образец за световната икона като постоянно посещава ревюта, музикална празненства, кинопремиери други. Трикратният международен първенец и водач във Формула 1 сега обаче сподели и друго свое лице, това на човек угрижен за планетата. Хамилтън призна, че става веган, поради своите опасения за планетата, на която живеем.

" Гледах документален филм, който демонстрира какво неприятно въздействие има потреблението на животинско равнище освен върху човешото тяло, само че и генерално върху нашата планета. Аз желая да пребивавам оптимално най-здравословно и по едно и също време с това да мога да допринеса с нещо за живота и на другите хора ", сподели трикратният отличник във Формула 1.

Хамилтън не яде алено месо от съвсем две години, като през този интервал разгласи, че е песцетарианец. Това е относително нов тип вегетарианство, което включва потреблението на морска храна, само че не и на други типове месо. Терминът съчетава италианската дума " pesce " (риба) с британската " vegetarian ".Много хора избират този тип вегетарианство като златна среда сред типичната Западна диета и диетата, която изключва всяко месо. Песцетарианството е изключително харесвано от хората, на които им е мъчно да си набират задоволително протеини от прецизно вегетарианската диета.

" От тази година започнах да заобикалям пилешкото месо, а в този момент го върша и с рибата. Чувствам се добре и нямам никакъв проблем. Това е мой персонален избор, тъй като виждам какъв брой отрицателно е въздействието ни върху планетата ", споделя Хамилтън.

Единственото му терзание е, че спазването на прецизна диета е по-трудно, когато е надалеч от вкъщи, само че към този момент всички в " Мерцедес " са наясно с неговите привички.

" Имам специфичен готвач и диетолог, а те към този момент приказваха с всички от екипа на " Мерцедес ". Малко е мъчно, тъй като когато съм си у дома мога да обръщам по-голямо внимание, а по време на спортен уикенд се нуждая от доста калории. Специалтите обаче знаят по какъв начин да заредят тялото ми ", споделя още водачът в шампионата.

Веганството като предварителна защита от генетични болести

Хамилтън счита, че прекосяването му към един по-здравословен метод на живот ще повлияе по всевъзможен метод на тялото му в бъдеще. Пилотът признава, че в неговото семейство има случаи на съществени заболявания, които се предават сред поколенията, а той желае да ги избегне.

" Не желая след 10 или 20 години да имам диабет, както моите предшественици. Консултирах се със експерти и те ми споделиха, че съм благоразположен към сходни болести, те се предават генетично, само че може да се избегне ", споделя Хамилтън.

Според него той желае да избегне всевъзможен риск от възможна болест, която може да окаже въздействие върху живота му след края на спортната кариера.

" Мисля си, че в случай че направя нещо сходно ще дам образец на доста хора, че можем да направляваме живота си и да поемем по по-добра и здравословна посока. Гледах филм какъв брой отрицателно е въздействието на месото върху артериите и кръвоносните съдове в човешото тяло и чак тогава осъзнах какъв брой неприятни неща си предизвикваме ".

Последните изследвания на учените във Англия демонстрират, че процентът на веганите, които са заболели от рак е в пъти по-малък от тези, които употребяват месо и скотски артикули.

Ще има ли роля в представянето му на пистата

С три международни трофеи, 60 победи и 70 полпозишъна в кариерата си, 32-годишният Хамилтън е измежду най-хубавите и най-талантливи водачи в историята на Формула 1. Ключов фактор в неговия жанр е експанзията, която му е пособия толкоз доста през години. Но може ли тя да се изгуби, откакто английската звезда на моторспорта към този момент е веган?

Доктор Роб Чайлд, който биохимик и е работил за " Макларън ", " Ферари " и някои от най-хубавите колоездачи счита, че това е неприятна концепция, поради интервала, в който е определено.

 Според експертите отрицателният резултат от новата диета на Хамилтън е, че може да се появи отмалялост, а в същото време възобновяване му след тежки натоварвания да стане по-бавно.
© Reuters

Според експертите отрицателният резултат от новата диета на Хамилтън е, че може да се появи отмалялост, а в същото време възобновяване му след тежки натоварвания да стане по-бавно.

" Да промениш диетата си посредата на сезона не е най-хубавата концепция. Винаги има един интервал, в който тялото ти не знае по какъв начин да реагира и не се чувстваш доста добре. Като допълнение веганството понижава производството на тестостерон от тялото ", споделя лекар Чайлд.

Според едни това може да понижи експанзията и също по този начин да забави мускулното възобновяване и силата.

" За водач от Формула 1 е мъчно, тъй като той се нуждае от доста калории, може да се появят даже признаци на отмалялост. Също по този начин когато си веган не можеш да поддържаш високи равнища на желязо в тялото ти, а то е значимо за транспортиранео на О2 в мускулите ", прибавя ученият.

Той счита, че първите признаци на отмалялост и на разлика в тялото на Люис Хамилтън ще се виждат към месец след смяната в неговата диета. Това пък може да съвпадне с тежките съревнования в Азия и Северна Америка, които са решителни за сезона във Формула 1.

Традиционно един водач от Формула 1 се нуждае от към 4000 калории дневно по време на спортните уикенди, или съвсем два пъти повече от естествените хора. Учените считат, че даже и без да приема скотски артикули Хамилтън може да си набира сила, само че в диетата му има някои уловки.

" Едно от най-значимите неща в неговата диета ще бъде да се подсигурява, че той приема досатъчно Омега-3 мастни киселини и по-специално тези, които се намират главно в рибата. Затова изключването на морската храна и изключително на сьомгата от неговото меню е необичайно ", споделя Чайлд.

Мастните киселини играят фундаментална роля в мозъчната функционалност и обработкаа на информацията, а съгласно учения това са фактори, които са значими когато управляваш спортен болид на границата на физическите си благоприятни условия.

" Той обаче може да си набира задоволително мастни киселини като яде доста водорасли. Те съдържат доста EPA (Ейкозапентаеновата киселина) и DHA (докозахексаеновата киселин) и идеално могат да заместят рибата ", прибавя Чайлд.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (123)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР