Частна фирма отново ще контролира машинния вот на предстоящите местни

...
Частна фирма отново ще контролира машинния вот на предстоящите местни
Коментари Харесай

Частна фирма пак контролира изборите

Частна компания още веднъж ще управлява машинния избор на идните локални избори. ЦИК ще похарчи 10 млн. лева за външен реализатор, който ще обезпечи гласуването.
Комисията към този момент организира среща с представители на интернационалната компания " Смартматик ", която е производител на употребените у нас устройства за гласоподаване и техния програмен продукт. Причината е, че употребените до момента настройки са непригодни за локалните избори.
Досега за софтуера на машините бяха употребени услугите на българската частна компания " Сиела Норма ". Отношенията сред нея и ЦИК се изостроха поради разногласия за милиони левове към собствеността на машините. 
По-рано от комисията разясниха, че регистрирането на кандидатските листи в общинските изборни комисии се прави от 19 септември до 26 септември 2023 година в това число или не по-късно от 32 дни преди изборния ден.
До 18 септември пък Инициативните комитети могат да записват самостоятелни претенденти за общински съветници, за кметове на общини, на региони и на кметства.
 Кметските избори ще ни костват 151,1 млн. лв., реши държавното управление през вчерашния ден.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР