Частично бедствено положение е обявено в община Елин Пелин след

...
Частично бедствено положение е обявено в община Елин Пелин след
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в села около Елин Пелин след пороите

Частично бедствено състояние е оповестено в община Елин Пелин след пороите. То е в действие за обитаемоте места с. Столник, с. Чурек, с. Голема Раковица, с. Потоп и с. Елешница.

През последните часове, макар че дъждът понижа, не спря да вали. В този миг р. Лопушна е в коритото си и в с. Голема Раковица ситуацията е умерено, оповестяват от Община Елин Пелин.

Няма смяна в равнището на язовир " Огняново ", която да провокира терзания.

Положението в с. Елешница е овладяно, само че продължаваме да работим на терен. Реката е заляла дворове. По наша информация има няколко залети двора и в с. Столник. Дарени са над 2000 чувала за пясък от Пожарна сигурност.

Па последна информация са сложени над 8000 чувала с пясък по брега на реката, само че тя продължава да се цялостни с вода. Кметове и кметски наместници са по поречието на Лесновска река. На всеки мост има дежурни, а информация се получава на всеки час.

Положението се възстановява.

Общинският спешен щаб е на терен цяла нощ и продължава да работи при непрестанен режим на работа.

Община Елин Пелин изрича специфични благодарности на шефа на районна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана “ контрольор Иванов, РСПБЗН-Елин Пелин контрольор Спаска Стоянова, началника на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи госпожа Миглена Банова, Областният шеф Радослав Стойчев и всички доброволци, които от през вчерашния ден и цяла нощ са на терен и оказват помощ за преодоляване на обстановката.

При потребност ще бъде оповестена публична информация на страницата на Община Елин Пелин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР