Частично бедствено положение беше обявено в три погранични области -

...
Частично бедствено положение беше обявено в три погранични области -
Коментари Харесай

Частично бедствено положение: Гранични полицаи и горски служители ще следят за нелегални мигранти


Частично бедствено състояние беше оповестено в три погранични области - Ямбол, Хасково и Бургас, поради засиления мигрантски напън. По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината до 18 септември 103 998 мигранти са се пробвали да влязат нелегално от Турция.

На метри от границата с Турция, в последната къща на свиленградското село Щит, Димитрина Петкова постоянно посрещала и изпращала бежанци през годините. Сега обаче се усеща предпазена.



Щит е едно от многото села по границата, за които от през днешния ден влиза в действие отчасти бедствено състояние.

„ Беше оповестено, с цел да бъдат построени тези рокадни и фронтални пътища, които да оказват помощ на „ Гранична полиция “ да опази инженерно възпрепятстващо оборудване “, изясни регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов.

Подобни причини за злополучие в Щит, където и главният път години наред не се ремонтира, не се одобряват.



От Малко Търново служебният вътрешен министър дефинира ремонта на горските пътища до граничната вадичка като приоритет за националната сигурност.

" За да можем сполучливо да се оправяме с вълната, която нараства всекидневно от противозаконни имигранти, ние би трябвало да имаме обезпечени условия за предугаждане на нашата техника тук на терен. Видяхте по какъв начин се движим, представете си, че това да се случва всеки ден - по този начин се разставят полицейските сили по постовете си и по този начин преследват мигранти, когато проникват на наша територия ", изясни Иван Демерджиев.

От през днешния ден в Странджа стартират обходи на взаимни патрули, които с изключение на за мигранти, ще наблюдават и за бракониери.



От Министерство на вътрешните работи регистрират, че контролът по границата ни с Турция е доста усъвършенстван, а мигрантите са спирани още на оградата, за чието създаване страната похарчи над 200 млн. лв..

През годините защитното оборудване и инфраструктурата към него са ремонтирани неведнъж. Последният ремонт, осъществен от Министерство на защитата, струваше над 13 милиона лв.. От тях съгласно доклада, признат през март от Министерския съвет, 12 милиона са платени за ремонт на вертолет Кугар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР