Частичната мобилизация почти приключи, ще приключи след около две седмици.

...
Частичната мобилизация почти приключи, ще приключи след около две седмици.
Коментари Харесай

Путин: Частичната мобилизация почти приключи

Частичната готовност съвсем завърши, ще завърши след към две седмици. Това сподели пред публицисти съветският президент Владимир Путин, оповестяват съветски медии. По думите на президента към този момент са мобилизирани 222 000 души от плануваните 300 000.

„ Тази работа към този момент се завършва. Сега 222 000 души от 300 000 са мобилизирани във формированията на войските. Смятам, че до към две седмици всички мобилизационни действия ще приключат ", сподели още президентът.

" Въвеждането на войски на НАТО в Украйна в директен конфликт с съветската войска е доста рискова стъпка, която може да докара до световна злополука ", съобщи Владимир Путин.

„ Във всеки случай въвеждането на всевъзможни войски в директен контакт, в директен конфликт с съветската войска е доста рискова стъпка, която може да докара до световна злополука. Надявам се, че тези, които приказват за това, имат задоволително разсъдък да не го вършат, да не подхващат такива рискови стъпки ", сподели президентът, отговаряйки на въпроса дали има опция за въвеждане на войски на НАТО в Украйна, в случай че обстановката в борбата стане пагубна за Киев.

Руският президент Владимир Путин сподели в петък, че не вижда " нужда " от диалози с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Говорейки на конференция в казахстанската столица Астана, Путин сподели, че към момента не е взел решение дали да участва на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия идващия месец.

„ Въпросът за моето пътешестване на срещата на Г-20 към момента не е дефинитивно решен. Но Русия сигурно ще взе участие в тази работа. В какъв формат - ще помислим за това ", добави още Путин.

„ Все още не се приказва за директни договаряния с някой от участниците в Г-20. Ние сме в непрекъснат контакт с някои от тях, както знаете. Току-що говорихме за позицията на Турция. Турция е също в Г-20 и сме в непрекъснат контакт. С някои сътрудници също. Такива въпроси не са били обсъждани с президента на Съединените щати Джо Байдън ", сподели Путин.

„ Контролът върху сигурността на всички сериозни инфраструктурни обекти е засилен след терористичната офанзива на Кримския мост, добави съветският президент Владимир Путин.

„ Разбира се, след терористичната офанзива на Кримския мост бяха дадени инструкции на съответните служби да засилят контрола, с цел да се подсигурява сигурността на всички сериозни инфраструктурни обекти, като във всички тях би трябвало да се вземат съответните ограничения, и в енергийните обекти, и на разнообразни равнища, от друг клас и на транспортни уреди ", разяснява още Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР