Части за борба с безредиците на грузинската полиция атакуваха и

...
Части за борба с безредиците на грузинската полиция атакуваха и
Коментари Харесай

Грузинската полиция разгони протестиращите срещу закона за чуждестранните

Части за битка с безредиците на грузинската полиция нападнаха и разпръснаха нощес стачкуващите, събрали се през вчерашния ден към постройката на Народното събрание на някогашната руска република. Това се случи, до момента в който депутатите разглеждаха законопроект за " задграничните сътрудници ", охарактеризиран от опозицията като властнически, съобщи Ройтерс.
 
Около 10 000 души се събраха пред постройката на законодателния орган за втори следващ ден, с цел да стачкуват против законопроекта, който в понеделник беше признат от парламентарна комисия. Снощният протест беше по-голям от този предходния ден.
 
Полицейските чиновници, някои от които бяха въоръжени с пушки, подредиха на стачкуващите да се разпилян и използваха против тях вещество за надзор на тълпи, което приличаше на пикантен спрей.
 
Групи от стачкуващи започнаха да напущат региона, бягайки, а единствено за минути зоната зад постройката на Народното събрание беше изцяло прочистена от протестиращи. Въпреки това доста от участниците в митинга не си потеглиха и останаха по другите подстъпи към зданието.
 
Тези, които се разотидоха, се прегрупираха дружно с други протестиращи на една от главните пътни артерии в Тбилиси, бул. " Руставели ".
Грузинското Министерство на вътрешните работи заяви, че при конфликтите е потърпевш чиновник на полицията. Единайсет стачкуващи са арестувани.
 
Законопроектът, против който бяха проведени митингите, планува организации, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да бъдат вписвани като сътрудници на непознато въздействие. Най-вероятно законът ще бъде признат от Народното събрание, който е доминиран от ръководещата партия " Грузинска фантазия " и съдружниците ѝ.
Според съперниците на законопроекта той ще навреди на кандидатурата на Грузия за присъединение към Европейски Съюз.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР