Част от разходите за презервативи много скоро ще бъдат възстановявани

...
Част от разходите за презервативи много скоро ще бъдат възстановявани
Коментари Харесай

Във Франция ще връщат 60% от парите, похарчени за презервативи

Част от разноските за презервативи доста скоро ще бъдат възстановявани от здравното обезпечаване във Франция, заяви Агенция Франс Прес.

Новината заяви през днешния ден френската министърка на опазването на здравето Анес Бюзен пред радио "Франс ентер ".

Други френски министри в предишното също вършиха опити да създадат презервативите по-достъпни като цена, само че триумф нямаше. Сега управляващите са решили от 10 декември да се възвръщат 60 % от сумата, изхарчена за презервативи на марка, създадена от лаборатория "Мажорел ".

Кутия с 6 презерватива на тази марка коства 1,30 евро, кутия с 12 презерватива - 2,60 евро, а кутия с 24 презерватива - 5,20 евро. 60 % от сумата, изхарчена за презервативи от тази марка, ще се възвръщат, в случай че те бъдат купени от аптека с рецепта, изписана от доктор или акушерка.

Целта на самодейността е да се усъвършенства достъпът на младите до презервативите и по този начин да се избегнат рисковете от нежелана бременност и най-много от излъчени по сексуален път болести.

Във Франция случаите на болести с вируса на СПИН не понижават. Всяка година се откриват към 6000 нови случая, като при младите под 25 години те са сред 800 и 1000.

Възстановяването на част от сумата за презервативи ще разреши на страната да икономисва пари от лекуването на излъчени по сексуален път заболявания, защото случаите ще намалеят. Сега страната харчи годишно по 2 милиарда евро за тези заболявания, като от тази сума 1,6 милиарда отиват за болните от ХИВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР