Част от протестиращите, влезли в сблъсъци с полицята тази сутрин

...
Част от протестиращите, влезли в сблъсъци с полицята тази сутрин
Коментари Харесай

МВР обяви част от протестиращите за ултраси с криминални досиета


Част от протестиращите, влезнали в конфликти с полицята тази заран пред Народното събрание, са били футболни агитки и хора от престъпния контингент, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Провокаторите били докарани от провинцията в София, с цел да се търси конфликт с униформените. Това е тезата на началника на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев, който даде втори брифинг за през днешния ден доскоро. По думите му концепцията е била да се търси пряк конфликт с униформените.

" Срещу българската полиция през днешния ден не бяха изправени спокойно протестиращи, а престъпен контингент и ултраси, които бяха доведени от провинцията, търсещи пряк конфликт с сътрудниците ", изясни той. Припомняме, че протестиращи и служители на реда бяха обгазени, видя се по какъв начин жандармеристи със шлемове пръскат хората с пикантен спрей, пострадаха десетки. Сред тях имаше и няколко репортерски екипа на разнообразни малките екрани.

Над 35 индивида са били задържани. Според Хаджиев огромна част от тях са част от политическа партия. 30 от тях имали криминалистически регистрации от " цялата палитра на Наказателния кодекс ". Много огромна част от тях са от една политическа партия, на която прокуратурата изиска изтриване, добави комисар Хаджиев.

В първите редици на митинга се вееха флагове на партия „ Възраждане “, измежду мъжете, които бутаха полицейските коли и бусове, имаше облечени с черни тениски и с логото на партията. Преди няколко седмици прокуратурата изиска групировката да бъде заличена поради нарушавания при учредяването ѝ.

Според Хаджиев полицията е работила напълно в пълномощията си, като на моменти даже са били пасивни за да се резервира гражданският мир. Той изясни, че над 100 служители на реда са били обгазени от протестиращи с пикантен спрей.

Хаджиев попита кой кротичък протестиращ отива на площада с противогаз, както са били хората, пръскали пикантен спрей по полицията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР