Част от причината за настоящата обиколка на главният изпълнителен директор

...
Част от причината за настоящата обиколка на главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Ръководителят на OpenAI в търсене на бъдещи оферти в Европа

Част от повода за актуалната обиколка на основният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман е да открие уместно място за европейски клон на компанията.


" Полша би била забавно място ", сподели Алтман в изявление, когато беше запитан за европейските офиси. " Искаме да създадем проучвателен и инженерен клон в Европа, а не регулаторен. Опитваме се да го проучим. Това е част от задачата на това пътешестване. "

" Гъстотата на гениите " на всяко евентуално местонахождение на нов офис е от основно значение, сподели Алтман пред " Блумбърг " в границите на събитие, проведено от Варшавския университет и Националния център за научни проучвания и развиване.

Полша е гореща точка в ИТ промишлеността, където се намират огромни инженерни центрове на Alphabet Inc, JP Morgan Chase & Co и Visa Inc, както и на разработчика CD Projekt SA, основател на игрите The Witcher и Cyberpunk 2077.

Коментарите на основния изпълнителен шеф последваха появяването му предходната седмица пред американски сенатори, пред които той приказва за разнообразни области, в които би подкрепил регулация, в това число попречване на дезинформация по време на избори. Той съобщи, че поддържа напъните на Европа да оглави световен метод за контролиране на фирмите за ИИ.

На сцената той съобщи, че по време на пътуването си е разговарял с полския министър-председател Матеуш Моравецки.

Ръководителят на ChatGPT добави също, че неотдавна пуснатата мобилна версия на инструмента за изкуствен интелект е довела до дребен, само че " забележим скок " в абонаментите за платената версия Pro на компанията.

След това Алтман се срещна с френския президент Еманюел Макрон.

Френският президент разиска с предприемача от Силициевата котловина няколко тематики, свързани с изкуствения разсъдък и неговото бъдеще.

Макрон съобщи, че развиването на гениите и технологиите във Франция и дейностите за контролиране на френско, европейско и международно ниво са целите на страната във връзка с изкуствения разсъдък.

Този месец законодателите от Европейския парламент направиха първата стъпка към общоевропейско контролиране на ChatGPT и други системи с изкуствен интелект.

Текстът би трябвало да бъде показан на целия парламент идващия месец за приемане преди договарянията с страните - членки на Европейски Съюз, за финален закон.

Експлозията на генеративния изкуствен интелект завладя света. Лидерите на Г-7 обявиха, че тази година ще стартират полемики по отношение на " виновното " потребление на технологията.

Инструменти за генериране на текст като ChatGPT, основатели на изображения и музика, формирани благодарение на ИИ, провокираха екстаз, паника и правни борби, а артистите ги упрекват, че извличат материали без позволение.

Правителствата по света са подложени на напън да подхващат бързи дейности за понижаване на рисковете.

Следващата спирка на Алтман е Англия. Той получи и предложения да посети редица страни в Африка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР