Част от национално представените бизнес организации са против предложението на

...
Част от национално представените бизнес организации са против предложението на
Коментари Харесай

Част от бизнеса е против вдигането на чиновническите заплати

Част от национално показаните бизнес организации са срещу предлагането на кабинета “Борисов” за повдигането на чиновническите заплати с 30 на 100. Отрицателно мнение по отношение на предлагането имат Българската комерсиално промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българската стопанска камара.

Принципна поддръжка дават от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Съюза за стопанска самодейност, само че упорстват за по-ясни претекстове и финансови планове. Темата е разисквана в събота по време на изключителното онлайн съвещание на Националният съвет за тристранно съдействие. От БТПП не взеха присъединяване в съвещанието, което съгласно тях, е свикано в нарушаване на разпоредбите.

“Увеличаването на заплатите в държавната администрация е гуляй по време на чума, тъй като слага в заплаха държавния бюджет в изискванията на прекратен растеж на стопанската система, на закриване на предприятия, банкрутиране на компании и стесняване на интернационалните пазари заради кризата”, показват в своя позиция от БТПП.

“Не” на по-високите чиновнически заплати споделят и от Асоциацията на индустриалния капитал в България. " Този недостиг ще се покрива с задължения, със заеми, които ще заплащат още веднъж тези, които пълнят бюджета - заетите в стопанската система, където заплатите освен, че не са увеличени, а са понижени. Тоест остава чувството за една неправда ", сподели ръководителят ѝ Васил Велев.

държавното управление разгласи желание да увеличи с 30% от септември заплатите на обществени и здравни служащи, митничари, данъчни, автомобилни, туристически, строителни и екоинспектори, пазачи в пандизите, както и работещи в организациите по сортоизпитването, запазване на културното завещание, института по арбитраж и в други – общо 28 администрации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР