Част от договорите за ремонт на обекти от критичната инфраструктура

...
Част от договорите за ремонт на обекти от критичната инфраструктура
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Работи се по възстановяване на щетите в язовирите „Потурнашки“ и „Хаджи Яне“

Част от договорите за ремонт на обекти от сериозната инфраструктура в община Царево, които бяха наранени от наводненията през септември предходната година , към този момент са подписани и се извършват. Това сподели кметът на крайморската община Марин Димов.

Той уточни, че към днешна дата се работи по възобновяване на стените на язовирите " Потурнашки " и " Хаджи Яне ", както и по трите моста в общинския център. Дейностите би трябвало да приключат до края на 2024 година. 



Припомняме, че средствата за оправянето с следствията от наводненията бяха отпуснати на община Царево от Министерството на районното развиване и благоустройството в края на ноември. В сумата от към 40 млн. лв., е включен и планът за рехабилитация на пътя Лозенец – Царево. 

Днес Марин Димов и представители на компанията реализатор дадоха начало на дейностите по различен план на администрацията за рехабилитация на общинския път сред селата Велика и Фазаново, откакто още през предходната година общината съумя да си обезпечи финансиране от районното министерство. Дължината на сектора е близо седем километра, а ремонтът ще се прави със студено преработване. 

Димов разгласи, че следва проучване и възобновяване на мостовото оборудване, което беше отчасти наранено при бедствието от 5 септември м.г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР