Част от акциите на Левски - от тези, които са

...
Част от акциите на Левски - от тези, които са
Коментари Харесай

"Левски" пуска акциите на Папазов в продажба, за да се спаси

Част от акциите на " Левски " - от тези, които са благосъстоятелност на баскетболния треньор Константин Папазов, ще бъдат пуснати в продажба, с цел да бъдат събрани средства за погасяването на част от доста задължения на клуба.

Ще се продават общо до 10% от дяловете в " синия " клуб, като цената е по номинал - 1 лева на акция, т.е. въпросните 10% значат доходи от 10.7 млн. лева, в случай че бъдат изкупени. 

Както е известно откакто открилият се в Дубай предходен собственик на акциите Георги Попов (най-близкият съмишленик на Васил Божков) джироса притежаваните 86.6% на Наско Сираков. А голмайстор №1 в историята на " Левски " на собствен ред даде 35% на Папазов на който има вяра " повече, в сравнение с себе си ", а за себе си остави контролния пакет от 51.6%. Именно от тези 35% в този момент ще се продава една част, с цел да се намерят свежи приходи за оцеляване на клуба.

" Работи се по стартирането в послание на 5-10% от акциите на клуба. За задачата се съветваме с адвокати по какъв начин да стане, господин Тодор Батков също оказва помощ. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че надали не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва. Няма да се молим на никого, с изключение на на почитателите. Те потвърдиха безрезервната си обич в най-тежкия миг в историята. Сега имам възприятието, че някой съзнателно пречи на клуба. Сираков направи огромен жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови приходи ", разяснява Папазов пред " Труд ".

Той добави, че в случай че се откри някоя компания, която е подготвена да купи повече акции, е подготвен да се раздели с всичките си акции, като ще си остави единствено една " за спомен ". 

" Повече изясненост ще има след избора на нов контролен съвет, което ще се случи на Общото заседание в петък. Сега се търси законова форма по какъв начин тъкмо да се действа. Както към този момент споделих, господин Батков ни оказва помощ. Той има опит по тематиката, откакто имаше сходна избавителна акция през 2015 г. Уверен съм, че доста от тези почитатели, които си купиха акции през 2015-а, в този момент ще желаят да вземат още. „ Левски “ потвърди, че е най-голямото нещо в България “, споделя Папазов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР