Часове след смъртоносния атентат в Барселона терористи извършиха втори подобен

...
Часове след смъртоносния атентат в Барселона терористи извършиха втори подобен
Коментари Харесай

Нова атака срещу мирни хора в Испания

Часове след смъртоносния атентат в Барселона терористи направиха втори сходен атентат. В курортния град Камбрилс, който се намира на 111 км от каталунската столица, микробус се вряза в пешеходци. Вследствие на офанзивата 7 души са ранени, съобщи Българска национална телевизия. Атаката наподобява като копие на осъществената нощес в Барселона. Засега не е ясно дали сред двете терористични акции има връзка.

Само бързата интервенция на органите на реда е предотвратила същинска кървава баня. Нападателите от буса са били подготвени да се взривят в група туристи, само че испанската полиция ги е спряла. След къса престрелка всички петима терористи са били отстранени, а взривните устройства не са се задействали.

Районът е отцепен. На седмината от ранените при офанзивата е оказана първа помощ. На мястото е дошъл сапьорски екип, който е детонирал взривните устройства. Властите приканиха жителите и гостите на Камбрилс да не излизат по улиците.

Тази нощ имаше детонация в апартамент в град Алканар. Според полицията в него терористи са подготвяли взривно устройство, само че то е избухнало авансово. Един човек е умрял.

Междувременно управляващите не престават да търсят нападателя, който се вряза в пешеходци фамозната улица "Ла Рамбла " в Барселона. Полицията заяви, че мъжът, който е наел микробуса, се споделя Дрис Обакир. Той е на към 20 години и е родом от Мароко. Терористичната организация " Ислямска страна " пое отговорност за нападението. Премиерът на Испания Мариано Рахой изрази съпричастие с каталунците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР