Часове, след като първият кораб със зърно отпътува от пристанище

...
Часове, след като първият кораб със зърно отпътува от пристанище
Коментари Харесай

Още 16 кораба са готови за износ на украинска продукция

Часове, откакто първият транспортен съд със зърно отпътува от пристанище Одеса, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че още 16 кораба са подготвени да транспортират продоволствена продукция от Украйна. Междувременно Съединени американски щати упрекнаха Русия, че употребява АЕЦ " Запорожие " като " нуклеарен щит " против украинската войска.

" Прекалено рано " е да се чества, откакто Украйна стартира да изнася още веднъж зърно от пристанище Одеса, съобщи украинският президент Володимир Зеленски Той увери, че страната му ще даде своя принос за стабилизиране на международния пазар на храни:

Твърде рано да се вършат заключения и да се предвижда по какъв начин ще продължи този развой. Но пристанището проработи, трафикът по износ стартира и това може да се назова първият позитивен сигнал, че има късмет да се спре разпространяването на хранителната рецесия в света.

В телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон, Зеленски е настоял да бъде разблокирана макрофинансовата помощ от Европейския съюз в размер на 9 милиарда евро.

Силни гърмежи отекнаха и тази нощ в няколко региона на южния украински град Николаев, заяви кметът Олександър Сенкевич, като посочи, че един човек е потърпевш.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази безпокойствие, че съветските въоръжени сили употребяват атомната електроцентрала " Запорожие " като военна база и нападат украинските сили от ситуирани наоколо позиции. Блинкън дефинира тези дейности като " връх на безотговорността ".

Вашингтон разгласи, че ще даде нова военна помощ на стойност 550 милиона $ на украинските въоръжени сили, а по-рано украинският министър на защитата Олексий Резников разгласи, че Киев е получил немски ракетни системи за залпов огън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР