Часове преди премиерата на българския финансов трилър Спекуланти името му

...
Часове преди премиерата на българския финансов трилър Спекуланти името му
Коментари Харесай

В 12 без 5: Смениха името на бг филма “Спекуланти на “Борсови играчи

Часове преди премиерата на българския финансов трилър " Спекуланти " името му беше заменено на " Борсови играчи ". Причината е, че единият от сценаристите - Кузман Илиев е изискал 100 хиляди лв. за името на “Спекуланти” или в противоположен случай лентата не може да бъде излъчена.

В сряда вечерта доста другари на киното са поканени на премиерата на “Спекуланти”, определян като първия български финансов трилър. Сценаристи на кино лентата са Кузман Илиев, Александър Чобанов и Илиян Скарлатов.

Зрителите го гледат с интерес, само че той към този момент е с друго заглавие - “Борсови играчи”.

Идеята за този трилър се ражда преди към 5 години в диалози сред изпълнителния продуцент на кино лентата Николай Христов от компанията “Корунд Х” и Кузман Илиев, съученици от Френската гимназия. Илиев е стопански и политически анализатор, публицист и продуцент.

Четири дни преди премиерата в “Корунд Х” схващат, че преди към година Кузман Илиев е запазил името на кино лентата в Патентното ведомство и не разрешава потреблението му.

А единствено ден преди премиерата на 6 април продуцентската компания научава, че Илиев е разпратил писмо до всички киносалони в страната, с което не разрешава филмът да бъде предаван със заглавието “Спекуланти”. След съответните процедури в патентото ведомство заглавието на кино лентата става “Борсови играчи”.

В особено писмо Кузман Илиев разказва своята версия за абсурда. В точка 7 споделя: “С оглед на отсъствието на какъвто и да е пиар и при де факто негативен капацитет за продуцентски приходи; на към този момент платените хиляди левове налози за приноса ни във кино лентата, предвид на невъзмезден 5-годишен труд, морални вреди, пропуснати ползи; предвид на възнаграждения за чудесно готови и опитни правозащитници, разходи по каузи, информации и инспекции - сумата, която изисквам, с цел да покрия отчасти разноските си, без да включвам значимите пропуснати изгоди, е 100 хиляди лв..”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР