Часове преди дебатът между основните претенденти за президентския пост ВМРО

...
Часове преди дебатът между основните претенденти за президентския пост ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО задава 5 въпроса към претендентите за Дондуков2

Часове преди дебатът сред главните кандидати за президентския пост Вътрешна македонска революционна организация изпрати писмо до претендентите, достигнали до балотаж, в което насочва пет въпроса към тях. От партията показват, че достигането до втори тур на изборите за президент и вицепрезидент приказва, че Румен Радев и Анастас Герджиков са спечелили в най-голяма степен доверието на българите, което от своя страна носи огромна отговорност. Ето за какво от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да чуят становището им по някои значими за страната ни въпроси, включително по договарянията със Северна Македония за участие в Европейския съюз, еднополовите бракове, зелената договорка, плана АЕЦ " Белене " и нови мощности в АЕЦ " Козлодуй ", наборната военна работа, както и разширяване на президентските пълномощия. 

Ето петте въпроса, които Вътрешна македонска революционна организация насочва към Радев и Герджиков:

1. При какви условия бихте били „ за “ започване на договаряния с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз? Склонни ли сте на проверка на Договора за другарство и добросъседство сред България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, призната на 10 октомври 2019 година?

2. Бихте ли наложили несъгласие на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото общуване?

3. За или срещу „ Зелената договорка “? Какво е мнението Ви за реализацията на плана „ Белене “ и нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй “?

4. Смятате ли, че би трябвало да се върне наборната военна работа?

5. Подкрепяте ли концепцията за разширението на президентските пълномощия и в случай че да, в каква посока? 

От Вътрешна македонска революционна организация са уверени, че давайки отговор на тези въпроси, Радев и Герджиков ще помогнат на българските гласоподаватели да вземат своето осведомено решение кой претендент да поддържат на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР