Часове преди да се навърши една година от руското нахлуване

...
Часове преди да се навърши една година от руското нахлуване
Коментари Харесай

ООН призова Русия да прекрати военните си действия

Часове преди да се навърши една година от съветското навлизане в Украйна, Общото заседание на Организация на обединените нации утвърди резолюция, с която приканва Русия да приключи военните си дейности и да изтегли армията.

Текстът беше признат със 141 гласа „ за “, а едвам 7 страни гласоподаваха „ срещу “ – това са Русия, Беларус, Северна Корея, Еритрея, Мали, Никарагуа и Сирия.

32 страни се въздържаха, като измежду тях е Китай. Резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации не са правно обвързващи, за разлика от резолюциите на Съвета за сигурност, само че служат като барометър на международното мнение.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че агресорът и жертвата не могат да бъдат сложени при равни условия и че не може да се желае от Украйна да не се пази.

„ Това е голямо болшинство от интернационалната общественост и удостоверява доста високото равнище на поддръжка, която Украйна получава като жертва на съветска експанзия. През цялата седмица Русия се опитваше да отвлече вниманието и да пречи на работата на Организация на обединените нации с разнообразни маневри. За следващ път обаче се провали. Виждаме това ясно по гласовете. Зад съветската страна има дребна шепа гласове, които демонстрират, че в очите на света експанзията против Украйна би трябвало да спре, би трябвало да спре в този момент и да отвори вратата към резистентен и изчерпателен мир ”, съобщи Жозеп Борел.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР