Чанта с инструменти, изгубена от астронавтите на НАСА по време

...
Чанта с инструменти, изгубена от астронавтите на НАСА по време
Коментари Харесай

Чанта с инструменти на астронавт от НАСА се изгуби в космоса и сега обикаля около Земята

Чанта с принадлежности, изгубена от астронавтите на НАСА по време на галактическа разходка, в този момент обикаля към Земята. По време на съвсем седемчасова разходка в открития космос Жасмин Могбели и Лорал О'Хара, които са на Международната галактическа станция, подменяха елементи от станцията, когато чантата с принадлежности беше несъзнателно изгубена, сподели НАСА в обява в блог.

„ Полетните контролери са забелязали чантата с принадлежности благодарение на външни камери на станцията, се споделя в обявата в блога. „ Инструментите не са били нужни за остатъка от галактическата разходка. Контролът на задачата проучва траекторията на чантата и откри, че рискът от още един контакт със станцията е невисок и че екипажът на борда и галактическата станция са в сигурност, без да е належащо деяние. "

Докато чантата с принадлежности не е опасност за космоса станция, в този момент лети в космоса. Както всички орбитални апарати, чантата с принадлежности е етикетирана: 1998-067WC/58229. 

съгласно N2YO. Но се движи доста бързо, съгласно картата на N2YO.

Много галактически боклуци, които не се виждат от Земята, се движат доста бързо в ниска земна орбита или LEO. Някои галактически боклуци могат да се движат с 28 000 благи в час. 

NASA споделя, че LEO е „ орбитален отпадък “ и „ най-голямото бунище в света “, с милиони части галактически отпадък, обикалящи в него – огромна част от отломките са основани от индивида, идващи от галактически кораби, спътници и други обекти, изпратени в космоса от Земята.

НАСА търси способи за ограничение на галактическите боклуци от 1979 година, само че огромният размер галактически боклуци в LEO е породен частично от две събития: унищожаването на китайски галактически транспортен съд Fengyun-1C през 2007 година, както и инцидентното заличаване на два американски и съветски галактически кораба, които се сблъскаха през 2009 година И двата усилиха отломките в тази зона с към 70% и също усилиха възможностите за конфликт на други галактически кораби, споделя НАСА.

Няма закони за разчистване на съвсем 6000 тона парчета в LEO и отстраняването им е скъпо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР