Бюджетната комисия ще предложи на пленарна зала балансирана сметка при

...
Бюджетната комисия ще предложи на пленарна зала балансирана сметка при
Коментари Харесай

Бюджетната комисия оправи сметките в бюджета на НЗОК

Бюджетната комисия ще предложи на пленарна зала уравновесена сметка при гласуването на второ четене за актуализация на бюджета на НЗОК. Това взеха решение депутатите от ресорсната комисия след изключително съвещание тази заран.

Извънредното съвещание беше предизвикано от снощното безредно приемане на решения от разнообразни парламентарни групи, разбунтували с спомагателни разноски в началото направената проект сметка.
По време на съвещанието ръководителят на комисията Любомир Каримански заяви, че нощес са признати две съвсем идентични предложение на Движение за права и свободи И " Демократична българия ", които усилват в допълнение бюджета на касата с 28 млн. лева и на Българска социалистическа партия с 42,6 млн. лева

От левицата обявиха, че се отхвърлят от предлагането си да се понижат разноските на касата с 10 млн. лева

От ГЕРБ обявиха, че напущат съвещанието, с цел да не пречат на работата на комисията, само че споделиха, че ще пазят своите оферти в пленарна зала.

Комисията взе решение признатите нощес 2 млн. лева за дентални митинги да бъдат обезпечени от запаса на касата. Остават обаче нерешени редица спомагателни разноски по пера като спомагателното нарастване на първичната помощ с 3,6, специлизираната помощ с 3,9 медикаментите с 3,2 и болничната помощ.

Не е ясно и какво се случва с предлагането на Движение за права и свободи за първична извънболнична помощ, както и за денталната помощ и за медицински за произведения и така нататък

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР