Бюджетната комисия одобри необлагаемите доходи също да се регистрират в

...
Бюджетната комисия одобри необлагаемите доходи също да се регистрират в
Коментари Харесай

В общи линии – идиотия

Бюджетната комисия утвърди необлагаемите приходи също да се записват в Националната организация за приходите. Задължение да подава информация ще има платецът им, а получателят ще има право по свое предпочитание да направи инспекция на истинността на подадените данни и вероятно да вкара промяна.

Промяната е направена на второ четене в Закона за приходите на физическите лица и следва да бъде разисквана и в пленарната зала на Народното събрание.

Промяната е по предложение на Министерството на финансите.

Заместник-министър Людмила Петкова изясни задачите на мярката: „ Първата цел е да може да се подкрепят най-уязвимите лица и семейства. Втората цел обаче, която въобще не е занемаряване и тя може би има и по-голям фискален резултат, е Национална агенция за приходите да има информация за всички приходи на лицата – той е завоюва от хазарт, другият е получил 100 хиляди лихва, тогава, като има информацията, може доста бързо да се направи инспекцията кой от кое място има приходи и по какъв начин си е придобил имуществото “.

Необлагаемите приходи, които се изплащат от страната – да вземем за пример обществени помощи и пенсии, ще се подават автоматизирано към приходната организация.

От бизнеса обаче показаха терзание, че ще се основат спомагателни административни компликации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР