Бюджетът за 2020 година, заедно с бюджетите на Националната здравноосигурителна

...
Бюджетът за 2020 година, заедно с бюджетите на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Бюджет 2020 влиза за второ четене в ресорната комисия

Бюджетът за 2020 година, дружно с бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното публично обезпечаване (ДОО), влизат на второ четете в парламентарната комисия по бюджет и финанси през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Финансовата рамка за идната година бе призната на първо четене на 13 ноември, като тя бе подкрепена от 123 депутати. „ Против се оповестиха “ единствено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Бюджетите на НЗОК и ДОО бяха утвърдени на първо четене предходния ден.

Междувременно стана ясно, че на 3 декември ще се организира изключително съвещание на Парламента за приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО на второ четене. Предвидено е съвещанието да продължи от 11.00 до 20.00 часа, съобщи БНР.

Сред най-спорните ремонти сред двете четения на бюджетните закони за следващата година е категоризацията на местата за настаняване, резервирани посредством онлайн платформи като Airbnb и Booking.

Вносителите на смяната Менда Стоянова и Валери Симеонов оповестиха, че са съгласни тематиката за облагането на краткосрочно отдаваните чартърен парцели, употребявани главно за туристически обекти, да бъде подложена на публично разискване.

Остава неяснотата и по тематиката болничните, откакто ръководещите се отказваха от концепцията първият ден от болничните да е за сметка на работещите, а не на работодателя.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР