Бюджетът трябва да се управляват целесъобразно, съгласно нуждите на жителите

...
Бюджетът трябва да се управляват целесъобразно, съгласно нуждите на жителите
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов: Бюджетът трябва да се управлява целесъобразно, съгласно нуждите на жителите на Варна

Бюджетът би трябвало да се ръководят оправдано, според потребностите на жителите на Варна, тъй като всеки от нас желае да живее в един по-уреден, чист и съвременен град. В огромна част от кварталите, местностите и селищните формирания на Варна жителите нямат естествени условия на живот, тъй като липсва построена инфраструктура. Това съобщи претендентът за кмет от „ Възраждане “ във Варна инж.  Коста Стоянов, по време на среща с гласоподаватели в морската столица. Той добави, че в програмата на „ Възраждане “ е обърнато съществено внимание върху създаването на Подробни устройствени проекти в тези региони, с цел да може след тяхното разработване да бъдат планувани средства за създаване на съответната инфраструктура - ВиК, електрическа, улично осветяване, улици и тротоари.

„ В нашата стратегия за развиване на Варна сме планували доста инфраструктурни планове, като за тях би трябвало да бъдат създадени капиталови планове. Във варненските села би трябвало да се построи ВиК – инфраструктура “, сподели още инж. Стоянов и напомня някои от главните цели, които си е сложил за развиването на морския град.

„ Имаме планове във всяка една сфера, започвайки от пътната инфраструктура, стигайки до просвета и туризъм. По отношение на Варна е доста значимо построяването на бул. „ Цар Освободител “ и стартирането на реорганизация на съществени пътни възли, в които стават тапи в пикови часове и изключително в летния сезон.

Освен това: заложили сме възстановяване на обществената инфраструктура - създаване на налична среда за хора с разнообразни благоприятни условия, които се придвижват с помощни средства, налична инфраструктурна среда до всички публични  сгради и прочие.

Особено значимо е да обърнем внимание и на туризма, който не е независим бранш и с цел да развиваме Варна като туристически град в Четири сезона е належащо инфраструктурата до туристическите и културно -историческите обекти също да бъде усъвършенствана и  доизградена.

Във Варна има и доста археологически обекти, в които са поникнали дървета и шубраци и са цялостни с отпадъци. Тези обекти би трябвало да бъдат реставрирани, консервирани, социализирани и експонирани, с цел да може Варна да е привлекателна за повече туристи.

И несъмнено не сме не запомнили опазването на здравето. В тази тенденция имаме потенциала и експертизата да подобрим доста здравната инфраструктура. Смятам, че всеки един от жителите на Варна е наясно, какъв брой огромна е потребността от поправки на всички ДКЦ-та, с което би трябвало да се стартира още тази година. Освен това би трябвало да се пристъпи към изследване за опциите за създаване на Инфекциозна болница “, сподели още претендентът за кметът от  „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР