Бюджетът на мярката е на стойност 30.6 млн. лв. Заявеното

...
Бюджетът на мярката е на стойност 30.6 млн. лв. Заявеното
Коментари Харесай

Над 7600 компании кандидатват по втората мярка на Плана за възстановяване и устойчивост

Бюджетът на мярката е на стойност 30.6 млн. лева Заявеното финансиране от микро-, дребни и междинни компании надвишава четири пъти тази сума. То е на стойност 146.5 млн. лева Разглеждането на документите стартира незабавно. Всички планове ще бъдат класирани по низходящ ред по отношение на методологията за оценка. Очаква се описът с утвърдените компании да бъде оповестен при започване на м. февруари 2023г. Тогова ще започне процесът по договаряне с тях. С наличния запас ще бъдат подкрепени към 1500 сдружения.

 

Втората процедура от НПВУ е ориентирана към предприятия от разнообразни стопански браншове. Ако бъдат утвърдени, те ще получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева според от потребностите си. Със средствата ще могат да се вкарва ИКТ услуги, решения за цифров маркетинг, платформи, уеб страници, да усъвършенстват управническите, индустриалните и логистичните процеси. Ще се даде опция за

обезпечаване на по-добра осведомителна и киберсигурност.

 

Около Нова година Министерството на нововъведенията и растежа ще разгласява лист с

първите в България, които са спечелили финансиране на фирмите по мярката от Плана, което обгръща софтуерна рационализация. Тя беше отворена за кандидатстване до 21-ви септември. По нея аплайваха над 2500 компании, като във финалния кръг на оценка вземат участие над 2000 от тях. Спечелилите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Министерството, незабавно след оповестяване на класирането.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР