Бюджетът на ДОО за догодина получи одобрение от социалната и

...
Бюджетът на ДОО за догодина получи одобрение от социалната и
Коментари Харесай

Бюджетът на ДОО за догодина получи одобрение от социалната и бюджетната комисии

Бюджетът на ДОО за следващата година получи утвърждение от обществената и бюджетната комисии
Комисията по бюджет и финанси и Комисията по труда и обществената политика одобриха при взаимно гласоподаване на първо четене бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2018 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на дебатите изрично срещу параметрите на бюджета се оповестиха от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. „ Проектобюджетът затвърждава най-ниските равнища на беднотия в Европейски Съюз “, съобщи националният представител Георги Гьоков. Според опозицията проектозаконът за бюджета на ДОО „ подтиква миграционните процеси “ и от „ отдалечава България от Европа “. В изявлението си Гьоков още един път напомни, че Българска социалистическа партия предлага собствен различен бюджет на ДОО, в който ще изрази мнение за това от кое място би трябвало да дойдат повече пари, както и накъде да се пренасочат.

От Движение за права и свободи пък се оповестиха срещу увеличението на оптималния застрахователен приход. „ Похвално е това, което се ползва във връзка с приходите в проектобюджета за 2019 година “, счита депутатът от партията и ръководител на обществената комисия доктор Хасан Адемов. Той акцентира, че от групата ми също ще вършат свои оферти сред двете четения на законопроекта.

На полемиката участваха и някои неправителствени организации. От КНСБ и КТ „ Подкрепа “ показаха кардинална поддръжка за бюджета на ДОО, само че акцентираха и някои свои възражения.

Против параметрите на бюджета се оповестиха от Асоциацията на индустриалния капитал в България. „ АИКБ не поддържа бюджета на ДОО, тъй като в него има неверни политики, които предизвикват да се чака от страната наготово “, акцентира ръководителят на УС на организацията Васил Велев.

Бюджетът беше неодобрен и от Пенсионерската организация, откъдето дефинираха плануваното от 1 юли 2019 година нарастването на пенсиите с 5,7% като „ козметична смяна “.

Несъгласие с бюджета на ДОО за идната година показаха и от Българската търговско-промишлена палата, което бе обвързвано с увеличението на оптималния застрахователен приход и на минималната работна заплата, което съгласно тях е „ напълно политическо решение “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР