Бюджет 2022 е инвестиционен - предвижда инвестиране в хората, подобряване

...
Бюджет 2022 е инвестиционен - предвижда инвестиране в хората, подобряване
Коментари Харесай

Социалният министър: ГЕРБ завиждат за Бюджет 2022

" Бюджет 2022 е капиталов - планува вложение в хората, възстановяване на обществената среда, в инфраструктура и стопанска система. Оценките са разнообразни, обяснима е реакцията на опозицията. ГЕРБ завиждат на този бюджет ". Това сподели пред БНР министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

По думите му бюджетът не е идеален, само че е добър, уравновесен, бюджет на растежа и на възвръщане на справедливостта в обществената система. Всичко е направено с отговорно отношение към парите на хората, увери Гьоков. 
Търси се по какъв начин да се вдигнат пенсиите от 1 юли (ВИДЕО)
Не планираме да вършим промяна в пенсионната система. По-скоро ще търсим способи за преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година, ког...
Прочети повече
Той регистрира, че постоянно ще има рецензии към бюджетите, само че те няма да са експертни, а политически. " Искам повече пари за обществените неравенства, опитваме се да ги понижим, само че при предходното ръководство неравенствата се задълбочаваха. Средствата за това подкрепяне в бюджета за тази година са с 350 млн. лв. повече, тъй че има съществено нарастване на средствата. Поели сме ангажимент и към Европа за привеждане на нашето подкрепяне в сходство с виталния най-малко за един човек ", разяснява Гьоков. 

В предаването " Неделя 150 " Гьоков не отхвърли, че поради политически решения пенсионната система е изкривена. " Прекомерното повишаване на минималната пенсия, несъобразено с приноса на хората към системата, изкривява системата и хората остават с възприятие на неправда. До 1 юли ще предложим няколко разновидността за пенсиите, с цел да намерим обективен метод за увеличение на пенсията с отчитане на приноса на всеки един... Осигуряването на обществени проблеми през осигурителната система не е добре. Пенсиите би трябвало да бъдат разграничени от всички добавки и подкрепяне ", сподели общественият министър. 

По тематиката за минималната работна заплата министърът съобщи, че тя би трябвало да съществува и да се усилва. " През годините не успяхме да убедим обществените сътрудници, че тази заплата се дефинира на някакви правила. Не успяхме, тъй като няма построен автоматизиран режим - заплатата да зависи от други условия, които се случват в страната, да вземем за пример да е обвързана със междинната работна заплата. Когато се появи подобен режим на установяване на МРЗ един път в годината, тогава всичко ще стане ясно и на обществените сътрудник. А те не са толкоз срещу увеличението на МРЗ, а по-скоро от това, че няма предвидимост ", добави Гьоков.  

Той акцентира, че административно повдигане на приходите няма по какъв начин да се случи, това може да стане със стимулиране на стопанската система и на икономическия напредък. " В съдружното съглашение е заложена тактика за приходите. Но това е комплицирана задача. Усилено работим по нея. Но волята на държавното управление е за увеличение на приходите ", безапелационен бе Гьоков. 
Пенчо Милков и Георги Гьоков разискаха поддръжката за хората с увреждания
Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков организира среща с кмета на община Русе Пенчо Милков. По време на диалога бяха о...
Прочети повече
Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР