Обръщам се към всички лидери на партии: ултимативното говорене, биенето

...
Обръщам се към всички лидери на партии: ултимативното говорене, биенето
Коментари Харесай

ГЕРБ кани на преговори лидерите на всички формации, Борисов няма да се кандидатира за премиер

" Обръщам се към всички водачи на партии: ултимативното говорене, биенето в гърдите, ядосаните, дезертиралите - не е време. Виждате, светът е във война. Сега времето е за мъдри мъже и дами. Ще излъчим преговорен екип, от понеделник ще поканим водачите на всички партии. "

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в първата конференция на ГЕРБ след изборите.

И даде поръчка, че няма да се кандидатира за министър председател, с цел да не се нагнетява напрежението. В един предстоящ кабинет обаче би трябвало да господства ГЕРБ - с министър-председател, министър на защитата, министър на външните работи.

" Трябва да се опитаме за дълго да създадем правиттелство " - уточни още Борисов. И предизвести: не стане ли с първия мандат, няма да стане с останалите. Другият излаз е септември на избори.

" Над 10-11% разлика в други години означаваше безусловно болшинство. С няколко % разлика наложително се правеше държавно управление. Сега си задаваме въпроса - ще се прави ли "  - уточни Борисов.

Интересни му били и по-малките партии, които казвали, че хем ще са съпротива, хем би трябвало да има държавно управление.

Борисов се разгласи и срещу социологическите изследвания преди избори, тъй като гласоподавателите на ГЕРБ знаели, че ще е първа мощ и по тази причина решили да употребяват хубавото време за отмора вместо за гласоподаване. Припомняме, че ГЕРБ загуби малко под 140 000 гласа на този избор.

" Не е време за егоцентрици, не е време за противоборство сред институциите " - съобщи още Борисов по адрес на президента Румен Радев, изброявайки дейното му политическо присъединяване през миналите няколко години.

" За нас тази победа е значима, всяка победа е значима, тъй като се случи след години опити на политически сили и институции да концентрират напъните си върху заличаване на политическа мощ, които явно се оказаха несполучливи.

Първият е първи, даже да е с един % разлика. Вторият е втори, третият е трети ", проучва резултатите и зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

И регистрира, че ГЕРБ е върнала позиции във Варна, Видин, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Добрич, Русе, както и в девет софийски региона - все места, изгубени за партията на локалните избори предходната година.

Очаквайте детайлности


Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР