Бяхме свидетели на пресконференцията на министъра на финансите в предишния

...
Бяхме свидетели на пресконференцията на министъра на финансите в предишния
Коментари Харесай

Киро изплаши България с лукава усмивка от хотелска стая: Правя правителство след втори април

Бяхме очевидци на конференцията на министъра на финансите в предходния ден и след това в идващия. Тезите й бяха изцяло противоположни. Това съобщи в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, показвайки се от хотелска стая в Пловдив.
„ Нашата концепция е, че няма да подвигаме никакви налози, в това число и на ресторантьорите. Ще се върнем към остарялата си събираемост и отново ще приключим на под 3% недостиг. Въпрос е на липса на корупция и да няма недостиг в Национална агенция за приходите “, съобщи някогашният министър председател.
По думите му точно по-малката събираемост от Национална агенция за приходите е единственият проблем, който сега има МФ.
Той още веднъж акцентира, че не желае да пипа налозите.
„ Време е да стартираме да приказваме за действителни решения. С два хода всички мислят, че ще понижат цените. Има единствено един метод това да стане – би трябвало да се фокусираме в българското земеделие. Да, няма да стане незабавно, само че би трябвало да се фокусираме върху производството си. Ние внасяме месо, домати, яйца. Истината е, че българското земеделие в последните 30 години бе фокусирано върху зърното.
Трябва да върнем производството на дребните и междинни ферми. Няма по какъв начин да е по-евтино от Европа, като продуктите имат транспортни разноски, тъй като ги внасяме. Така ще спестим най-малко 15% транспортни разноски. Ще има по-голямо предложение тук и това ще понижи цените. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да бъде променено. То е в състав от времето на ГЕРБ, време е да бъде заменено управлението “, сподели още той.
Според него приходите на българина също би трябвало да бъдат вдигнати.
„ Г-жа Велкова направи нещо доста скъпо. Тя сподели по какъв начин един политик може да вкара неустановеност в курса евро-лев. Именно по този начин стана ясно, че е доста по-смислено да влезем в еврозоната. Вчера на референдума на „ Възраждане “ към този момент нямаше опашка, тъй като се видя, че в случай че влезем в еврозоната, храните няма да се качат, а ще се запазят “, сподели той.
„ Шенген е съществена тематика, освен тъй като би трябвало да пътуваме по-лесно без паспорти, а и тъй като българските компании ще могат да се конкурират по-добре в Европа, тъй като няма да се постанова да чакат на опашки с дни “, акцентира някогашният министър председател.
„ Тези избори са малко по-различни, тъй като ние сме обединени.  Ще бъдем първи и сигурно ще има държавно управление. Ще предложим кабинет с положителна политика. Искам да видя коя партия, която се предложи държавно управление след 5 избори с такава положителна политика, не би подкрепила сходна стратегия „, сподели запъхтян Петков.
Аферистът бе запитан дали има упоритости още веднъж да е министър председател, а той отвърне с лукава усмивка, че просто желае България да е добре. 
Ще го върша от позиция, която е добре за страната „, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР