“Бяхме поканени в Турция да излъчим представител, който да бъде

...
“Бяхме поканени в Турция да излъчим представител, който да бъде
Коментари Харесай

Демерджиев: Изпращаме палатки, | BGNES

“Бяхме поканени в Турция да излъчим представител, който да бъде награден от президента Ердоган във връзка избавителната задача след земетресенията в Турция. По този мотив взехме решение да доставим още една пратка от помощи- палатки, спални чували, генератори, в това число това, което остана от обстановката в Македония ”. Това сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отпътува за Турция със аероплан „ Спартан “ на българските Военновъздушни сили, с който бяха превозени 3,5 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресението.

Демерджиев посочи, че връзката с турската страна не е прекъсвала, даже е на най-хубаво равнище. “Комуникацията е тясна и е на всяко държавно равнище, отговаряме на настояванията на Турция до такава степен, докъдето можем да не уязвим качествата на България да реагира при бедствия ”, сподели още той. Министърът ще се срещне и с турския вътрешен министър. “Първият акцент на диалога ни ще бъде оправянето с мигрантския поток, който тече в България- Турция извънредно интензивно ни оказва помощ и това взаимоотношение дава по-добри резултати, въпреки че опитите за незаконно прекосяване нарастват с 40% по отношение на предходната година ”, сподели още той и продължи: Пропуснатите мигранти са с над 60% по-малко, т.е. взаимоотношението сред страните ни дава резултат ”. Демерджиев посочи, че се чака да има и нови колета за филантропична помощ към Турция.

Вътрешният ни министър ще участва на специфична гала в президентския замък в Анкара, на която президентът Реджеп Тайип Ердоган ще награди представители на задграничните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните интервенции след тежкото земетресение. От българска страна награден ще бъде основен контрольор Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия “ в РДПБЗН – Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР